Actueel

Ilse de Boer - Even voorstellen..

Bouwend Nederland heeft de internationale vrouwendag op 8 maart uitgeroepen tot dag van de bouwvrouwen. Dit is hét moment om onze bouwvrouw: Ilse de Boer in het zonnetje te zetten. Ilse is al sinds 2021 werkvoorbereider bij Geomaat. “De bouw- en infra wereld is mij met de paplepel ingegoten.”

Verder lezen Sluiten

Hoe ben je in deze wereld terechtgekomen?

“Het is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was uitvoerder bij Heijmans en als klein meisje ging ik altijd met hem mee. Samen in de auto onderweg naar het werk, schaften in de keet, ik vond het allemaal super interessant. Toen ik mijn beroepskeuze moest maken was dan ook niemand verrast dat ik koos voor grond-, weg- en waterbouw.”

En hoe ben je bij Geomaat terecht gekomen?

“In 2017 heb ik hier stagegelopen. Projectleider Pier Kooistra is een oud-collega van mijn vader. Dus via via ben ik bij Geomaat terechtgekomen. Mijn vader heeft nu een eigen grondverzetbedrijf en na mijn stage bij Geomaat ben ik daar aan de slag gegaan. Daar heb ik diverse projecten begeleid. Maar toch voelde ik de drang om mezelf nog verder te ontwikkelen, daardoor vroeg ik of ik bij Geomaat aan de slag kon”.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

“Bij Geomaat ben ik werkvoorbereider. Dagelijks begeleid ik diverse infra projecten, ik ben betrokken van de voorbereiding tot het maken van de as-built revisietekeningen. Ook verwerk ik metingen, schrijf ik instructies voor landmeters en maatvoerders en heb ik contact met de uitvoerders over de voortgang van een project. Een zeer breed takenpakket dus.”

En wat vind je het leukst om te doen?

“Het bedenken en ontwerpen van een nieuw te realiseren situatie vind ik het leukst. Het idee dat jouw plan buiten uitgevoerd wordt, dat vind ik gaaf!”

Zou je het andere vrouwen aanraden om binnen dit vakgebied te gaan werken?

“Het is echt een mannenwereld waarin je jezelf meer dan eens moet bewijzen. Maar dat maakt het ook een uitdaging. Lijkt het je leuk om in deze wereld te werken? Verdiep je er dan eens in, je kan veel leren en ook veel verschillende kanten op.”

Mannen denken vaak dat je het niet kan en dan doe je het toch maar even

Over Ilse

Ilse woont in Sebaldeburen en is in haar vrije tijd actief in de paardensport. Daarnaast is ze in de zomermaanden te vinden op de trekkertrekbaan.

Wil jij Ilse haar collega worden? Wij zijn nog op zoek naar een werkvoorbereider. Check hier de vacature