Actueel

Jorren Westra - Even voorstellen..

Jorren is één van de jongste projectleiders binnen Geomaat. “3D-data inwinnen om op een slimme manier assets in kaart te brengen voor ontwerp en beheer van de openbare ruimte. Dat is wat ik doe binnen Geomaat”, aldus Jorren. Wanneer Jorren niet aan het werk is (en het weer het toelaat) dan is Jorren vaak op zijn wielrenfiets te vinden. Hij houdt van sport, kijkt graag voetbal met vrienden en pakt (wanneer het mogelijk is) een terrasje. Zijn favoriete seizoen is de winter, hij gaat namelijk graag skiën.

Verder lezen Sluiten

Hoe ben je bij Geomaat terecht gekomen?

“Ik heb de bachelor Urban en Regional Planning (Technische Planologie) aan de Rijksuniversiteit in Groningen gevolgd. Daarna behaalde ik de WO-master Environmental and Infrastructure Planning. Hierbij was er de keuze om een Double Degree programma te volgen, dit betekent dat je eigenlijk twee masters haalt in hetzelfde aantal jaren met de mogelijkheid om in het buitenland te studeren. Ik was direct enthousiast en ging de master Water and Coastal Management in Oldenburg volgen, mét succes!

Tijdens het laatste jaar van mijn studie ging ik mij oriënteren op een baan. Zo kwam ik in contact met Jolle Jelle de Vries, de directeur van Geomaat. We hadden een boeiend gesprek en in dat gesprek heeft hij het bedrijf goed aan mij verkocht. Ik dacht meteen: hier wil ik werken!

Geomaat is een innovatief bedrijf waar veel ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Ik wil mijn technische kennis en ervaring uitbreiden. De afgelopen jaren is mijn technische bagage groter geworden door het werken bij Geomaat. Hier was ik naar opzoek. Tijdens mijn studie was ik namelijk vooral conceptueel bezig, dan bekijk je alles vanaf een hoger en abstracter niveau. Wat ik nu doe is specifieker”.

En toen, wat was je eerste functie binnen Geomaat?

“Bij Geomaat begon ik als operator. In deze rol ben je bezig met het tekenen en verwerken van DTB- en KernGIS informatie. Toen ik dit onder de knie had wilde ik mij verder ontwikkelen. Ik ging bezig met het maken van de planning voor de Mobile Mapping afdeling. En langzaam maar zeker werd ik steeds meer betrokken bij de uitvoering en coördinatie van projecten. Toen er een projectleider vertrok kwam er een plek vrij en werd ik coördinator. Nu moest ik mij gaan bewijzen en waarschijnlijk heb ik dat goed gedaan want sinds mei 2020 ben ik de jongste projectleider binnen Geomaat!”.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden? En hoe ga je hiermee om?

“Doordat ik projectleider ben, ben ik verantwoordelijk voor een groot deel van de Mobile Mapping projecten die Geomaat uitvoert. Ik heb nauw contact met opdrachtgevers, stuur een gedeelte van het Mobile Mapping team aan en ben ook financieel verantwoordelijk voor de projecten. Samen met de andere projectleiders zorg ik ervoor dat er voldoende werk is voor het hele team. Hierin speelt acquisitie ook een belangrijke rol.

Mijn kracht is om naar gerichte oplossingen te zoeken binnen een project. Ik vind het belangrijk dat we doelgericht het project aanpakken met een duidelijk en beheersbaar stappenplan. Dit stappenplan wordt project specifiek samengesteld in samenspraak met de klant. Als Mobile Mapping team pakken we dit samen op en sparren we vaak. Hierdoor heb ik samen met mijn collega’s onze projecten goed onder controle.

Ik ben erg resultaatgericht, ik krijg een voldaan gevoel wanneer ik een mooi product zonder fouten aan de opdrachtgever oplever. Ook haal ik veel voldoening uit mijn werk wanneer ik vooraf een project voorbereid en het project precies zo loopt zoals ik bedacht heb!

Er zijn dus veel doorgroeimogelijkheden?

“Ja, door mijn eigen ambities, inzet en de leermogelijkheden binnen Geomaat heb ik stappen gemaakt de afgelopen jaren. Er wordt gezien en geluisterd wanneer iemand niet op zijn of haar plek zit of dat diegene meer uit zichzelf wil halen. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en interesses, daar houdt Geomaat rekening mee.

Ook is er ruimte voor ideeën en initiatieven zolang je deze onderbouwt. Jouw idee kan leiden tot een nieuwe innovatie, daar staan ze hier altijd voor open. Momenteel zijn we bezig om automatisch in QGIS projectgebieden te maken. Hierbij werk ik samen met een Proces & Innovatie specialist. Ik formuleer een doel, we beschrijven concrete stappen en komen hierdoor samen tot een nieuwe tool. Deze tool kan bij al mijn projecten gebruikt worden. De afdeling Proces & Innovatie heeft hierbij een belangrijke rol. Zij weten goed hoe de werkprocessen bij Geomaat ingericht zijn, zodat ze technische ideeën daadwerkelijk van de grond krijgen”.

Heb je altijd al iets met landmeetkunde willen doen?

“Tijdens mijn studie had ik niet gedacht dat ik later iets met landmeetkunde zou doen. Dit is namelijk een heel specifiek onderdeel van het ruimtelijke domein, maar wel de basis”.

> Interesse in werken bij Geomaat? Bekijk onze actuele vacatures of lees meer verhalen van Geomaat’ers.