Actueel

Meelopen met maatvoerder Leon

Je steeds verder ontwikkelen tijdens het werk door nieuwe uitdagingen, met de juiste mensen om je heen. Dat is wat de 29-jarige Leon Scholing belangrijk vindt in zijn huidige functie als maatvoerder bij Geomaat. Uitdagingen houden mij scherp en gemotiveerd vertelt hij verder. Samen met een projectteam van timmermannen, uitvoerders en andere maatvoerders zorgen wij voor het maken van iets tastbaars: kunstwerken zoals bruggen, aquaducten of duikers. En dit van begin tot einde; van de eerste heipaal tot het laatste stukje beton wat gestort moet worden.

Verder lezen Sluiten

Alweer drie jaar geleden is Leon begonnen bij Geomaat. Vanuit zijn MBO 4 opleiding Weg en Waterbouw is hij breed opgeleid. Zijn eerste interesse ging uit naar de waterbouw, niet gek gezien zijn naaste familie ook werkt in deze branche. Na een aantal jaren in het werkveld kwam hij in aanraking met een Total Station, een GPS en volgde hij een korte opleiding bij Leica. On the job leerde hij de praktische kant van landmeten en maatvoeren. Toen hij bij Geomaat aan de slag kon als Maatvoerder Civiel, was zijn keuze snel gemaakt.

Team Amersfoort

“Geomaat is een gezellig en informeel bedrijf, waar iedereen zich hard voor inzet. Ik werk vanuit de vestiging in Amersfoort, een kleine club mensen die voor elkaar klaar staan”.

Helpen waar het moet en waar het kan, dat doen we met z’n allen. Alleen zo krijg je een team gevoel – aldus Leon.

Hoe ziet jouw dag eruit?

“Rond kwart voor zeven sta ik op de projectlocatie. Vooraf vertelt mijn projectleider wat er moet gebeuren. Samen met de uitvoerder loop ik het werk nog een keer bij langs voor ik begin. Maar momenteel zit ik voor een halfjaar op een vast project. Samen met het projectteam zorg ik zelf voor een goede planning en de juiste communicatie. Doordat ikzelf de voorbereidingen tref voor het uitzetten en inmeten, zorgt dit voor minder fouten en hoeven we weinig ad-hoc te werken. Zo begin ik deze ochtend aan kunstwerk 8. Hier rijd ik naar toe om de hoeklijnen onder water uit te zetten. Dit vormt de basis voor de verdere bouw van het kunstwerk. Ik meet deze punten direct weer in en controleer het. Na de pauze rijd ik door naar het volgende kunstwerk.

‘S middags zit ik in de keet en controleer ik de metingen in zijn totaliteit en stuur ik dit door naar de hoofduitvoerder. Dan ga ik verder met de voorbereiding voor de rest van de metingen die deze week worden gedaan. Ondertussen blijft ik stand-by voor het projectteam: Ik spring bij wanneer er plots extra uitzet werk of inmetingen nodig zijn”.

 

Waar word jij enthousiast van tijdens je werk?

“Het werken met mensen, samen iets tastbaars maken. Dát is wat mijn werk als maatvoerder leuk maakt. Het liefste werk ik op een groot vast project. Op die manier ben je echt betrokken bij het project en het projectteam. Neem bijvoorbeeld Parkway A6, dit was mijn eerste grote project waar ik als vaste Maatvoerder Civiel aan mocht werken. Dit was een mooie uitdaging waar ik goed in ben begeleid.

Als maatvoerder ben ik breed inzetbaar, van het uitzetten van appartementen en woningen tot civiele werkzaamheden, maar ook het inmeten en uitzetten van wegen. Toch gaat mijn voorkeur uit naar de civiele kant. Hier houden ze bij Geomaat rekening mee, natuurlijk moet de werkvoorraad dit wel toelaten. Maar qua flexibiliteit en inzetbaarheid van de landmeters en maatvoerders, is het belangrijk dat we altijd willen blijven leren. Zo kunnen we meedraaien op de verschillende soorten projecten. Het mooie is dat een ieder bij Geomaat weer een andere interesse heeft in werkzaamheden en projecten. Iedereen is natuurlijk uniek”.

> Interesse in werken bij Geomaat? Bekijk onze actuele vacatures of lees meer verhalen van Geomaat’ers.