Actueel

Milou Dijksterhuis - Even voorstellen..

Milou is een energieke jonge financial die tijdens haar studieperiode nuttige werkervaring opdoet bij Geomaat. Zo vertelt de Groningse studente: “De afgelopen vier jaar heb ik Economics & Business Economics gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Deze studie was leerzaam maar abstract. Dit wilde ik aanvullen met praktische ervaring.” Ben je benieuwd naar wat Milou doet binnen Geomaat? Lees dan vooral verder.

Verder lezen Sluiten

Hoe ben je bij Geomaat terecht gekomen?

In het vierde jaar van mijn bachelor begon ik te twijfelen. Wat is mijn vervolgstap? Wil ik aan een master beginnen – en voor welke master kies ik ? – of ga ik eerst praktische ervaring opdoen? Ik koos ervoor om eerst werkervaring op te doen met als afsluiting een mooie reis. Daarna wil ik beginnen aan een master. In mijn zoektocht naar een opstap of leerfunctie plaatste ik een bericht op LinkedIn. Toen benaderde Geomaat mij.

Wat houdt jouw functie in?

Binnen Geomaat werk ik op de financiële afdeling. Ik werk mee aan de dagelijkse financiële administratie, met name de debiteuren- en crediteurenadministratie, maar ik voer ook interessante financiële opdrachten uit. Dit zie ik als een mooie uitdaging, hier haal ik echt voldoening uit. Het doen van analyses en het zien van verbanden, dat vind ik interessant!

Toen ik begon met werken bij Geomaat werkte ik 40-uur in de week. Dit heb ik ruim een halfjaar gedaan. Op die manier werd ik goed ingewerkt en kijk ik terug op een leerzame periode. Daarna ben ik op reis gegaan naar Australië. Helaas moest ik door de uitbraak van het Coronavirus eerder terugkomen. Nu werk ik weer 24-uur in de week bij Geomaat. Ondertussen heb ik een goede keuze kunnen maken over mijn masteropleiding. Ik begin namelijk in september aan de opleiding Behavioural Economics in Rotterdam.

Ik vind het heel leuk dat Geomaat een heel divers bedrijf is met collega’s uit alle generaties. Iedereen krijgt kansen en mogelijkheden. Als je aangeeft iets op te willen pakken, dan kan dat. Dat vind ik fijn!

Veel kansen, mogelijkheden en verantwoordelijkheden

Ik houd mij dus bezig met de financiële administratie. Hierbij hoort de facturatie van projectleiders maar ook het crediteurenbeheer. Samen met het administratieteam zorgen we ervoor dat alle geldstromen kloppen, inkomend en uitgaand. Mijn studie was vooral theoretisch en abstract, bij Geomaat krijg ik de kans om mijn kennis toe te passen.

Daarnaast houd ik mij bezig met interessante financiële opdrachten, zoals het inzetten van Microsoft PowerBI. Dit is een aanvulling op ons financiële systeem: zo maak ik veel financiële data van de organisatie inzichtelijk in dynamische dashboards met grafieken en tabellen. Dit zorgt voor een goede basis voor het doen van financiële analyses.

Zulke financiële opdrachten vind ik uitdagend, je moet analytisch denken en je echt verdiepen in de cijfers. Bovendien sluit het doen van financiële analyses goed aan bij mijn studie. Ik ben blij dat er zoveel mogelijkheden zijn binnen Geomaat. Erg leerzaam en leuk om te doen bij een bedrijf met korte lijnen.

De juiste afwisseling

Ik vind de projecten die ik uitvoer echt het leukst aan mijn werk. Analytisch denkvermogen, eigen inbreng en creativiteit staan centraal en alles wordt meteen toegepast op de praktijk. Het is soms wel intensief om veel bezig te zijn met zo’n opdracht dus de afwisseling met de administratieve taken werkt voor mij goed.  

En na de zomer?

In september verhuis ik naar Rotterdam, dan ben ik weer fulltime met mijn studie bezig. Ik begin daar aan de 1-jarige master: Behavioural Economics. Ik vind de economische kant erg interessant maar ik ben er ook wel benieuwd naar hoe dit toegepast is op menselijk gedrag. Het mensenwerk gecombineerd met cijfers!

Wat ik bij Geomaat geleerd heb neem ik de rest van mijn loopbaan met me mee!

Milou Dijksterhuis

> Interesse in werken bij Geomaat? Bekijk onze actuele vacatures of lees meer verhalen van Geomaat’ers.