Actueel

TenneT hoogspanningsstation Diemen

Wij brengen het TenneT hoogspanningsstation Diemen in kaart. Dit doen wij voor BAM Infra vanwege de geplande vervangingswerkzaamheden medio 2021. Dit station is één van de negen hoofdstations in Nederland, welke een belangrijk omzetpunt van stroom vormt. Veiligheid staat voorop tijdens de uitvoering van deze meting.

  • Diemen Zuid
  • augustus 2020
  • BAM Infra
Verder lezen Sluiten

Deze zomer zijn wij werkzaam op weer een andere TenneT locatie, dit keer Diemen Zuid. Het project van BAM Infra is momenteel in de oriënterende fase. Volgend jaar beginnen zij met de uitvoeringswerkzaamheden. Concrete plannen zijn gemaakt, maar allereerst is het belangrijk om exact te weten hoe de huidige situatie erbij ligt. Hiervoor zijn wij ingeschakeld.

Einde van de levensduur

Op het 380 kV hoogspanningsstation Diemen staat een oude vermogenstransformator en blindstroomcompensatiespoel die aan het einde van hun levensduur zijn. Daarom realiseert BAM Infra samen met Omexom een nieuw transformatorveld, spoelveld met een moderne nieuwe vermogenstransformator en blindstroomcompensatiespoel. Dit nieuwe veld wordt ondergronds met het bestaande 150 KV-veld verbonden. Ook wordt er een deel van het bestaande veld vervangen.

Structuur en controle

Veiligheid is natuurlijk van groot belang tijdens het meten op deze locatie, hier sturen wij samen met de opdrachtgever op door gestructureerd en gecontroleerd te werken. Bovendien is een goede voorbereiding het halve werk. Vooraf aan deze klus volgen onze landmeters en het 3D-laserscanteam online de TenneT Poort Instructie, waarvoor zij een certificaat ontvangen.

Eenmaal op de locatie gaat zowel de toezichthouder als de projectleider van BAM Infra mee tijdens het meten en scannen. Zo weten ze precies wat er in kaart moet worden gebracht en waar de focus op ligt.

DTM

Op de eerste meetdag gaat onze landmeter Raymond de locatie waterpassen. Hij zorgt voor een nauwkeurig Digitaal Terrein Model, welke correct op RDNAP ligt. Ons 3D-laserscanteam gaat vervolgens op de tweede dag langs voor het scannen van de locatie. Wij brengen de situatie in kaart hoe het nu is, dit doen wij van de huidige installatie maar ook van het toekomstige transformator- en spoelveld.

Na het inwinnen, verwerken onze specialisten op kantoor de data van beide dagen. De 3D-puntenwolk maken zij klaar. Het voordeel is dat wij de puntenwolk direct inladen in REVIT, daarmee kunnen de tekenaars direct in het model tekenen. Dit zorgt voor snel werken en minder fouten.

> Afgelopen jaren hebben wij diverse malen TenneT locaties gemeten, vanuit BAM Infra was het dus ook een logische stap om ons te benaderen.

Meer weten? Ik bespreek graag de mogelijkheden voor uw project!

Marten Heres

Marten Heres

Projectleider Bouwmaatvoering & 3D laserscanning
Alle producten