Actueel

3D-modellen - Waterschap DOD

Waterschap Drents Overijsselse Delta (DOD) zorgt voor veilig wonen met water, voldoende en schoon water voor boeren en bedrijven, in de stad en natuur. Vanuit verschillende locaties wordt hieraan gewerkt. Waterschap DOD wil recente tekeningen en plattegronden hebben van hun te beheren locaties. Met onze 3D-laserscanner hebben wij verschillende locaties in beeld gebracht en 3D-puntenwolken en 3D-modellen gerealiseerd.

Verder lezen Sluiten

Combinatie van expertises

Door de combinatie van expertises creëer je het volledigste eindproduct, zo ook hier. Voor waterschap Drents Overijsselse Delta hebben wij onze expertises: 3D-laserscannen en drone-mapping gecombineerd. Met onze 3D-laserscanner brachten wij het gemaal Spoortibbe, zogeheten watersteunpunt Vledder, districtkantoor Rouveen, watersteunpunt Bielen en de locaties: Broekland, Grafhorst, Hasselt, Meppel, Weerwille en Zuthem in beeld. Waterschap DOD wil graag up-to-date facilitaire tekeningen en plattegronden van de gebouwen hebben. Daarom hebben we de gebouwen gescand en heeft zusterbedrijf Eyefly de gebouwen vanuit de lucht in kaart gebracht.

3D-model

Per locatie hebben wij alle ingewonnen data samengevoegd tot één 3D-puntenwolk, dit is de basis voor het eindproduct een: 3D-model. Door de ingemeten grondslagpunten ligt de puntenwolk exact in het RD-NAP stelstel. Deze nauwkeurige 3D-puntenwolk verwerken we verder tot een 3D-Revit model. Een Revit model is een zeer bruikbaar model waarmee de elementen uit het gebouw gemakkelijk gevisualiseerd kunnen worden voor bijvoorbeeld een verbouwing. Ook bouwkundige tekeningen kunnen gemakkelijk op basis van het Revit model gerealiseerd worden. Het waterschap kan de 3D-modellen gebruiken om bouwkundige informatie zoals, plattegronden, gevelaanzichten en dwarsdoorsnedes te maken.

> Bekijk hieronder de video van het gemodelleerde districtkantoor in Rouveen

 

 

Wil je meer weten over 3D-laserscannen van gebouwen of andere objecten? Neem dan contact met mij op!

Ernst ten Napel

Ernst ten Napel

Projectleider Geo