Home

Over Geomaat

Geomaat is een landmeetkundig ingenieursbureau, gespecialiseerd in het maatvoeren, inwinnen, analyseren en verwerken van geodetische data in het ruimtelijk domein. Wij sturen op kwaliteitsverbetering, innovatie en partnerschap. Zo realiseren wij voor onze opdrachtgevers een echte meerwaarde. Wij zetten ons in voor projecten in de bouw, infrastructuur en alle andere geodetische vraagstukken.

We werken voor én samen met onze opdrachtgever door heel Nederland, en buitenland. Wij verrichten meetwerk voor een diversiteit aan opdrachtgevers uit de private en publieke sector. Van grond-, weg- en waterbouw, woningcorporaties architectenbureaus, tot aan (duurzame energie-) industrie, scheepvaart en de installatiebranche. Maar ook zetten we ons in voor Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten, waterschappen en de spoorbranche.

Verder lezen Sluiten

Vanaf het begin

Sinds 2002 zijn wij actief als landmeetkundig bedrijf. Wat ooit begon als een start-up met een kleine groep enthousiaste techneuten, is nu uitgegroeid tot een erkende onderneming met circa 100 medewerkers. Allereerst waren we alleen in Noord-Nederland actief vanuit onze vestiging in Groningen. Toen richtten wij ons voornamelijk op de infrastructurele projecten. Na 3 jaar werd onze kennis over de geodetische component uitgebreid: naast de opdrachtgevers in de grond-, weg- en waterbouw gingen wij vanaf dat moment ook onze expertise inzetten voor gemeentes, provincies, waterschappen en ingenieursbedrijven.

Als allereerste in Europa introduceerden wij het Mobile Mapping Systeem in 2008. Deze inwinningsmethode van geodetische data zetten wij in voor infrastructurele projecten. Dit werd aangevuld met de overname van een gerenommeerd bedrijf gespecialiseerd in asfaltontwerp en maatvoering. Door de combinatie van ons Mobile Mapping Systeem en het asfaltontwerp is een geheel nieuw product en proces ontstaan.

Leer ons kennen

Innovatief karakter

Kenmerkend voor onze organisatie is de wil om te verbeteren. Over de jaren hebben wij onze expertises ontwikkeld, toegepast en verbeterd. Ze sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor wij altijd met een passende oplossing komen. Volgens onze opdrachtgevers is dat echt de meerwaarde van Geomaat. Dit is veelal mogelijk door onze interne afdeling Proces en Innovatie. Elke dag werken zij aan de verbetering van onze processen door het ontwikkelen van tools en software. Dit draagt bij aan een kortere doorlooptijd met bovengemiddelde resultaten. Automatisering en procesoptimalisatie staan bij ons hoog in het vaandel. En vanuit dat oogpunt dragen wij ons steentje bij aan ieder project.

Unieke combinatie

Door onze unieke combinatie van expertises en onze jarenlange ervaring zoeken wij naar de beste en allesomvattend oplossing. U kunt bij ons terecht voor alle aspecten rondom maatvoering en geodesie. Plus, het bundelen van kennis en ervaring van de verschillende expertises zorgt voor synergie. Het maatvoeren, inwinnen, analyseren en verwerken van geodetische data is waar wij ons voor inzetten. Dit vertalen wij in de volgende expertises:

Om aan de eisen van een specifieke project te voldoen bieden wij veelal maatwerk oplossingen aan.

Geomaat door de jaren heen

Wij werken aan de mooiste projecten door heel Nederland. Benieuwd naar waar we ons voor in hebben gezet de afgelopen jaren? Bekijk onderstaande video’s:

Geomaat herken je: vakmanschap door innovatieve technieken en flexibiliteit. Zo vormen wij de partner van onze opdrachtgever en heeft deze geen zorgen over de geo-component in zijn project!

Jolle Jelle de Vries