Actueel

Bouwkundig versterken

Geomaat, uw partner bij bouwkundig versterken.

Naar aanleiding van de toenemende aardbevingen in Groningen en omgeving met alle gevolgen van dien, is men op zoek gegaan naar maatregelen voor een veilige woonomgeving boven het Groninger-gasveld. Wij zijn begonnen met het inscannen van woningen in dit gebied. Met de ingescande data maken wij een 3D-model wat de basis is voor het bouwkundig versterken van woningen in het aardbevingsgebied.

Verder lezen Sluiten

Bouwkundig versterken is een preventieve maatregel, welke bijdraagt aan het verhogen van de veiligheid in het aardbevingsgebied.

In kader van dit bouwkundig versterken heeft Geomaat zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een expert. Zo kunnen wij een begeleidende rol innemen in het complete maatvoeringstraject. Hierbij spelen wij een rol binnen de voorbereidende fase als de uitvoerende fase: van scannen en modelleren tot de maatvoering. Geomaat heeft alles in huis. Het toevertrouwen van het gehele proces aan één en dezelfde partij zorgt voor een hogere efficiëntie en het drastisch verminderen van veel gemaakte (nauwkeurigheids-) fouten. Wij maken gebruik van het 3D-BIM maatvoeren, op die manier kunnen alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, werken met dezelfde actuele informatie. Geomaat’s allesomvattende en precieze werkwijze levert uiteindelijk het beste eindproduct. Dit allemaal om bij te dragen aan een veilig en zeker (woon)milieu.

Niet alleen kan Geomaat een bijdrage leveren aan het bouwkundig versterken in het aardbevingsgebied. Geomaat kan ook bijdragen bij het aanpassen van uitlopende objecten en/of gebouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de restauratie van een historisch pand of de verbouwing van een dergelijk pand of huis. Geomaat is breed inzetbaar: van woningen, kantoorpanden, loodsen tot zelfs schepen, alles is mogelijk!

Wij scannen het in met onze 3D-laserscanner en maken voor u een 3D-model van de situatie.

Geomaat is breed inzetbaar: van woningen, kantoorpanden, loodsen tot zelfs schepen, alles is mogelijk! Wilt u meer weten? Neem gerust contact met mij op!

Marten Heres

Marten Heres

Projectleider Bouwmaatvoering & 3D laserscanning
Meer actueel
Alles zien