Actueel

Drones in de energietransitie

Voor de ontwikkeling van zonnedaken en zonneparken is de positionering van zonnepanelen een belangrijk aspect. De gouden combinatie Geomaat – Eyefly biedt hiervoor de beste oplossing: veiliger, sneller, effeciënter, én goedkoper!

Verder lezen Sluiten

Tot voor kort werden daken veelal handmatig ingemeten: door een combinatie van het traditionele meetlint en de GPS. Dit was een tijdrovende en onveilige situatie, inmeten met een drone is hier de oplossing. Ontwikkelaars hebben grote orderportefeuilles en dienen de zonnepanelen in een snel tempo op te leveren. Tevens wil men niet voor verrassingen komen te staan bij het plaatsen van de zonnepanelen, dit kunnen wij realiseren door het inmeten met drones.

Met een drone genereren we razendsnel én uiterst nauwkeurig een gedetailleerde 3D-puntenwolk. Deze puntenwolk vormt de basis voor het maken van een 3D-model. Middels een intern ontwikkelde, geautomatiseerde tool kan de beste positionering van de zonnepanelen worden bepaald. Zo maken we allereerst een totaaltekening in 3D van de positionering van de zonnepanelen inclusief objecten, hellingshoeken en overige relevante informatie. Ook stellen we een 3D-visualisatie  voor de kant op, voor zowel zonnedaken als parken.

De combinatie Geomaat – Eyefly voert al op grote schaal dergelijke werkzaamheden uit voor de meest gerenommeerde ontwikkelaars van zonnedaken en parken: afgelopen jaar op circa 100 locaties! Al vele tevreden en enthousiaste opdrachtgevers geven aan niet meer terug te willen naar het traditioneel inwinnen.

Wilt u meer lezen over drones? Zie hiervoor onze expertise: drone-mapping

Door het inwinnen middels een drone staan wij niet meer voor verrassingen, wij zijn verwend

Remco Kootstra

Remco Kootstra

Bedrijfsleider Eyefly