Actueel

Een tweede Robot Plotter aangeschaft!

Inmiddels werken wij met twee Robot Plotters. Door onze tevredenheid over de werking van dit apparaat hebben we een tweede aangeschaft! Een Robot Plotter zet autonoom stuurlijnen uit, heeft een hoge nauwkeurigheid, is arbeidsbesparend en bovenal is het is een hele veilige manier voor het uitzetten van alle asfalt belijning.

Twee Robot Plotters is een echte meerwaarde, zo werken we efficiënt vanuit onze beide vestigingen (Groningen en Amersfoort).

  • Landelijk diverse projecten
  • Juni 2020
  • Diverse opdrachtgevers
Verder lezen Sluiten

Tevreden over innovatie

Wij zijn één van de eerste gebruikers van de Robot Plotter. Begin vorig jaar kochten we onze eerste. Goede ervaringen zorgen ervoor dat we een tweede aanschaffen! Enkele jaren terug schaften we ook ons Road Profiler Systeem aan, dit zetten we in voor onze machinebesturing. Dit allemaal vanuit onze leverancier Tyker.

De Robot Plotter is een compact apparaat wat op een snelle en nauwkeurige wijze stuurlijnen en belijning uitzet op het asfalt. De tweede Robot Plotter heeft een verbeterd software gedeelte ten opzichte van de vorige. De Robot Plotter beschikt over een geavanceerde besturing, die gebruik maakt van een digitale tekening van stuurlijnen en van RTK-GNSS. Bovendien kan de Robot Plotter aangestuurd worden door een Total Station.

Projecten

Wij zetten de Robot Plotter in bij veel asfaltprojecten. Bekijk hieronder welke recente projecten:

Voordelen

Dankzij de Robot Plotter besparen we manuren. In vergelijking met het traditioneel uitzetten of het uitzetten met de Autoliner zijn er minder vakmensen nodig voor hetzelfde resultaat. Daarnaast brengt het compacte formaat voordelen met zich mee, zo kan het apparaat gemakkelijk worden vervoerd. Dit zorgt voor flexibiliteit en snelle inzetbaarheid. Een ander bijkomend voordeel is de instelbare spuitlengte en spuitinterval, zo wordt er voldaan aan project specifieke wensen of eisen.

  • Besparing van manuren;
  • Spuitlengte en spuitinterval instelbaar;
  • Flexibel en snel inzetbaar;
  • Sneller, efficiënter en goedkoper dan traditioneel uitzetten;
  • Veiliger werken;
  • Geavanceerde besturing;
  • Autonoom uitzetten van stuurlijnen met een hoge nauwkeurigheid.

Specificaties

De Robot Plotter voldoet zowel aan de machinerichtlijn (CE) als aan alle wettelijke veiligheidseisen. Zo kan het apparaat met één druk op de knop worden gestopt, mocht dit onverwacht nodig zijn. Ook is het uitzetten van lijnen met een offset mogelijk, dit is bijvoorbeeld goed toepasbaar voor het uitzetten van markeringen. Door gebruik te maken van de tablet op de afstandsbediening, kunnen digitale dxf bestanden eenvoudig worden geüpload via een laptop of USB-stick in de software van de Robot Plotter.

Met de Robot Plotter verrichten we snel en effectief de asfaltmaatvoering voor onze projecten

Gerko Tibbe

Gerko Tibbe

Projectleider Infra
Meer actueel
Alles zien