Actueel

Gemeente Assen: twee vliegen in één klap

Het gebruik van de Streetmapper 360 is ideaal voor de aanpak “Eénmalig inwinnen, meervoudig gebruik”. Voor de gemeente Assen is dit optimaal toegepast.

De Stadsboulevard is een onderdeel  van het project FlorijnAs. Dit project begint bij de noordelijke oprit van de A28 en eindigt bij het knooppunt N33/A28 in Assen-Zuid. Het doel van de FlorijnAs is een goede doorstroming van het stadsverkeer.

  • Gemeente Assen
Verder lezen Sluiten

Digitaal Terreinmodel

Voor het ontwerp van de Stadsboulevard heeft de gemeente Assen een basisbestand van de huidige situatie nodig. Daarom heeft Geomaat de opdracht gekregen om een digitale terreinmodel (DTM) van het gebied te maken. De input hiervoor wordt geleverd door een combinatie van terrestrische metingen en Streetmapper 360-data. Meten met de Streetmapper betekent een veilige manier van werken en bovendien geen verkeershinder, omdat de wagen met het verkeer meerijdt.De metingen voeren we uit volgens de specificaties die Rijkswaterstaat stelt aan een DTM-ontwerp. Bovendien levert Geomaat het DTM in NLCS-formaat.

“Civieltechnische voorbereiding combineren met bijwerken beheerkaart”

Bijwerken beheerkaart

Voor de Gemeente Assen was dit een ideaal moment om ook de beheerkaart bij te werken. De bestaande beheerkaart was niet meer actueel en vervaardigd vanuit verschillende GBKN gebieden met als gevolg dat de nauwkeurigheden behoorlijk verschilden. Gelijktijdig met het vervaardigen van de DTM is ook een compleet nieuwe beheerkaart van het gebied gerealiseerd en geleverd volgens de LKI-codering van de gemeente.

Naast de beide CAD bestanden zijn ook de geogerefereerde 360 graden beelden geleverd.

 

Wilt u weten of dit ook voor uw project interessant is? Neem gerust contact op.

Alfred Mulder

Alfred Mulder

Projectleider Mobile Mapping