Actueel

Gerko Tibbe - Even voorstellen...

Gerko is al bijna 10 jaar werkzaam bij Geomaat. Eerst als landmeter, later werkvoorbereider en coördinator en nu als projectleider. Naast zijn eigen ontwikkeling maakte hij ook een groei van Geomaat mee. Lees hier zijn verhaal.

Verder lezen Sluiten

Over Gerko

Samen met zijn vriendin en twee kinderen woont Gerko in Klazienaveen. In zijn vrije tijd volgt hij de wedstrijden van Feyenoord en werkt hij graag in de tuin. Ook is hij fanatiek darter. Regelmatig doet hij mee met regionale en landelijke dartcompetities en darttoernooien.

Hoe ben je bij Geomaat begonnen?

“Ik begon als landmeter bij Geomaat en later ging ik aan de slag als werkvoorbereider en coördinator. Ik hield me bezig met machinebesturing en het omzetten van 3D modellen, zodat de kraanmachinist de juiste informatie ziet op zijn tablet. Dit stond toen nog in de kinderschoenen, net als het gebruik van de Robot Plotter. De Robot Plotter gebruiken we voor asfaltmaatvoering in onze projecten.”

In het begin voerde Geomaat veel projecten uit in de noordelijke provincies. “Om te kunnen groeien wilden we ook elders in het land aan de slag. Vestiging Amersfoort werd geopend en ik hielp om ons werkgebied uit te breiden in de oostelijke provincies. Dat was het moment dat ik doorgroeide naar projectleider. Het was lastig om er tussen te komen. Er kwam een project op ons pad: de verdubbeling van de N34. Ik dacht, daar moeten we bij zijn. Het lukte om de maatvoering van dit project te mogen doen. Ik zie dit project als het begin van vele andere projecten.”

 

Waar komt je interesse in landmeten vandaan?

“Ik wist als kind al dat ik in de wegenbouw wilde werken. Ik vond het fascinerend om te zien hoe nieuwe wegen werden gemaakt. Tijdens mijn mbo-opleiding werd me al snel duidelijk dat landmeten bij me past. Je bent iets aan het doen maar je moet ook nadenken. Dat vind ik leuk. Later wilde ik meer verdieping en heb ik de hbo-opleiding Geodesie afgerond.”

 

Wat doe je als projectleider?

“Samen met de maatvoerder(s) en werkvoorbereider(s) voer ik projecten uit en begeleid en ondersteun ik hen. Dit zijn voornamelijk projecten op gebied van infra, maar ook voor onze andere facetten: geo, bouw en mobile mapping. Het leukste aan mijn werk is dat ik een project van a tot z uitvoer. De vraag komt bij je binnen, je denkt na over hoe je het gaat uitvoeren, je brengt de kosten in kaart en levert het totaal op.”

 

Wat vind je belangrijk in je werk?

Werkplezier! Als ik een project op een goede manier heb afgesloten en de klant is tevreden, dan krijg ik daar energie van.”

Waarom Geomaat?

“Het gesprek dat ik helemaal in het begin had met Jolle Jelle (directeur Geomaat) was inspirerend. Zijn denkwijze sprak me aan en ik dacht, daar wil ik onderdeel van uitmaken. Bij Geomaat kan ik aangeven wat ik wil doen en leren. Mijn werk als projectleider is afwisselend, het vraagt flexibiliteit, maar ik kan ook mijn eigen agenda bepalen. Ik vind het fijn om met de andere projectleiders te overleggen om die ervaringen weer mee te nemen in mijn eigen projecten.”

Waar sta jij over 5 jaar?

“Dan ben ik een volwaardig projectleider vanwege de ervaring die ik heb opgedaan. Ik heb van alle facetten kennis en geen project is vreemd voor mij.”

Als ik langs een afgerond project rijd waar wij de maatvoering van hebben gedaan, dan voel ik me trots!

Gerko Tibbe

Gerko Tibbe

Projectleider Infra
Meer actueel
Alles zien