Actueel

Groot onderhoud aan de N361 in Sauwerd

Wij werken mee aan het Groot Onderhoud van de N361, ditmaal in Sauwerd. Wij verzorgen de maatvoering en realiseren het hoogte ontwerp van de weg en de machinemodellen. De N361 wordt stap voor stap aangepakt, dit keer wordt het stuk wat door Sauwerd loopt aangepakt. In opdracht van de provincie Groningen wordt de verkeersveiligheid van deze provinciale weg verbeterd.

Foto’s – HogelandNieuws

Verder lezen Sluiten

De N361 is niet onbekend voor ons, zo werkten we vorig jaar aan de verbetering van de weg rondom Adorp. Lees hier meer over dit project, wat wij uitvoerden voor KWS. BAM Infra benaderde ons voor dit nieuwe project aan diezelfde weg door onze ervaring.

Korte doorloopperiode

Dit project kent een korte doorlooptijd. Het hele deel van de N361 in en rondom Sauwerd moest namelijk vervangen worden tijdens de zomervakantie/bouwvak, die maar 6 weken duurt.

Mobile Mapping

Wij gebruiken de Mobile Mapping data van deze weg. Onze ervaren maatvoerder Johannes voert de controlemetingen op deze data uit. Controleprofielen passen wij altijd toe om een correct DTM te garanderen.

Hoogte ontwerp

Ons infrateam zorgt voor een correct hoogte ontwerp voor de reconstructie van de N361 in Sauwerd. Na de goedkeuring van het hoogte ontwerp, realiseren wij hiervan een 3D-model.

Uitvoering

Johannes is nauw betrokken bij de uitvoering, hij zorgt voor alle maatvoering tijdens dit project. Wij kiezen er bewust voor om één maatvoerder op het project te zetten, zo heb je één persoon die overal vanaf weet en één persoon die verantwoordelijk is. Door de goede samenwerking met de ervaren jongens van BAM. Door het kundige uitvoeringsteam van BAM Infra heeft Johannes samen met hen dit deel van het project tot een goed einde gebracht.

Laatste fase project Sauwerd

De laatste fase van het project rondom Sauwerd bestaat uit het aanleggen van een rotonde. Er komt een nieuwe rotonde vlak voor Sauwerd die wij ontwerpen en maatvoeren. Stay tuned!

Het is mooi dat we weer betrokken zijn bij een vervolg project aan de N361!

Pier Kooistra

Pier Kooistra

Projectleider Infra