Actueel

Groot onderhoud Oost-Nederland

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de bestaande infrastructuur in Oost-Nederland. Hierdoor zorgen ze ervoor dat de wegen aan de geldende eisen blijven voldoen.
De aankomende vier jaar verzorgt de combinatie Dostal Wegenbouw/Van der Weerd Grafhorst het onderhoud van alle snel- en autowegen, bruggen en viaducten ten noorden van de A1 in Overijssel en Gelderland-Noord. Wij winnen de huidige situatie voor hen met onze Streetmapper in.

Verder lezen Sluiten

Onderhoudscontracten met Rijkswaterstaat

Vanuit de onderhoudscontracten die vanuit Rijkswaterstaat op de markt worden gezet, voeren wij veel werkzaamheden uit. We passen vaak ons hele Infra-Totaal pakket toe: van het inwinnen van DTM’s voor de ontwerpfase, tot het maken van een asfaltontwerp, het verzorgen van de maatvoering, uitwerking van de belijning als input voor de Robot Plotter en uiteindelijk het verwerken van  de nieuwe situatie in de beheerssystemen van Rijkswaterstaat,  de DTB, BGT en KernGIS.

Bekijk hier de video van de werkzaamheden

Asfaltonderhoud Oost-Nederland

Voor het geplande asfaltonderhoud dit jaar (2024) hebben wij begin dit jaar de huidige situatie met de Streetmapper ingewonnen. De ingewonnen data verwerken wij tot een 3D-puntenwolk. De 3D-puntenwolk wordt verder verwerkt tot een Digitaal Terreinmodel (DTM). Vanuit dit DTM en 3D puntenwolk hebben we met onze zelfontwikkelde software informatie gepresenteerd als extra product bij het DTM. Denk hierbij aan: breedtes en verkanting van de rijbaan en alle rijstroken, de afstanden tot de geleiderail, C5 IRI waarden, het karteren van bestaande lussen in de deklaag en het bepalen van afschot in de bermen. Ook detecteren we verkeersborden en andere objecten automatisch door middel van onze zelfontwikkelde software op basis van Artificial Intelligence.

Deze producten en diensten vormen de perfecte basis voor het geplande groot- en levensduur verlengend onderhoud voor het komend jaar. En voor de verdere samenwerking in het project.

Wij leveren de perfecte basis voor het geplande asfaltonderhoud in juni en voor verdere samenwerking in dit project.

Gerko Tibbe

Gerko Tibbe

Projectleider Infra