Actueel

Het verhaal van stagiaire Dimitrios

Dimitrios is een enthousiaste student die een halfjaar bij Geomaat heeft stagegelopen. Via onze vorige stagiaire Guus is hij bij Geomaat gekomen. Hij volgt namelijk dezelfde opleiding als Guus: Middenkaderfunctionaris Infra Weg- en Waterbouw. Na een stage waarbij hij meer betrokken was bij de realisatie van grote infrastructurele projecten was hij nu toe aan een andere stage. In dit interview vertelt hij hoe hij zijn stage heeft ervaren.

Verder lezen Sluiten

Dimitrios, hoe kwam je zo bij Geomaat terecht?

“Ik kwam bij Geomaat door de vorige stagiaire van Geomaat: Guus. Hij zit bij mij op school en vertelde enthousiast over zijn stage bij Geomaat. Hij vertelde over de werkzaamheden en de verantwoordelijkheden die hij daarbij kreeg en dat sprak mij wel aan. Voordat ik bij Geomaat kwam had ik bij een ander bedrijf stagegelopen dat zich vooral bezighoudt met de realisatie van grote infrastructurele werken. Ik wil graag verschillende soorten stages doen want dan kan ik na mijn studie een baan zoeken die echt bij mij past.”

Wat vind je het leukste om te doen binnen je stage?

“Ik ben in mijn stage veel te vinden op het grote project: Aanpak Ring Zuid. Daarnaast doe ik nog een aantal kleinere projecten. Tijdens deze kleinere projecten kwam ik erachter dat ik nieuwbouwwoningen uitzetten en inmeten voor de Basiskaart Grootschalige Topografie (BGT) het leukste vind om te doen.”

Wat zijn de dingen die je geleerd hebt tijdens je stage?

“Eerst hebben ze mij van alles geleerd over de apparatuur waar je mee werkt. Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat projecten veel complexer kunnen zijn dan in eerste instantie gedacht wordt. Dat je altijd eventuele risico’s moet inschatten waardoor een ‘simpele klus’ langer kan duren. Dit neem ik ook mee voor in de toekomst. Ik wil namelijk graag werkvoorbereider worden.”

En hoe vind je dat je stage is verlopen?

“Ik ben er harstikke tevreden over. Collega’s zijn super behulpzaam en willen je altijd helpen wanneer je iets niet begrijpt.”

Had je kennis van landmeten/maatvoeren voordat je hier kwam stagelopen?

“Nee eigenlijk niet. Op school heb ik ooit een oefenmeting gedaan maar dat is nog geen tiende van wat ik hier bij Geomaat doe.”

Zou je het studiegenoten aanraden om bij Geomaat te komen stagelopen?

“Ja, ik zou het studiegenoten zeker aanraden. Omdat landmeten en maatvoeren je leert om dingen vanuit een ander perspectief te zien in de weg- en waterbouw.”

Zien we jou nog terug bij Geomaat?

“Wie weet, ik hoop van wel.”

 

> Wil jij ook stagelopen bij Geomaat? Bekijk hier de vacature voor een stagiaire.

Lijkt het jou ook leuk om stage te komen lopen bij Geomaat? Neem dan gerust contact met mij op!

Bert Kerkstra

Bert Kerkstra

Vestigingsleider Groningen