Actueel

Infra Totaal Concept op N31 Harlingen

Oktober 2017 is het dan zover: De nieuwe N31 wordt opengesteld voor het verkeer dat dan nagenoeg ongezien en ongehoord Harlingen passeert. De verbinding tussen Leeuwarden en de Randstad over de Afsluitdijk is dan voor berijders en aanwonenden enorm verbeterd.

  • Oktober 2017
  • Harlingen
  • Dibec
Verder lezen Sluiten

Infra Totaal Concept

Opdrachtgever Dibec heeft Geomaat gevraagd samen de maatvoering te doen. Omdat Geomaat meerdere disciplines kan aanbieden kunnen wij op zo’n project van begin (opnemen nul-situatie) tot eind (opleverdossier) verantwoordelijkheid nemen: De landmeter/maatvoerder komt als eerste op het werk en verlaat het als laatste.

Al deze disciplines en werkzaamheden samen noemen wij het ”Infra Totaal Concept”. Deze werkwijze is niet alleen maar een verzameling van werkzaamheden maar het betekent ook het kiezen van de meest efficiënte werkwijze om de samenhang tussen de verschillende onderdelen te bevorderen en  voor alle betrokkenen zichtbaar te maken. Op die manier kunnen we alle meetwerkzaamheden goed coördineren en communiceren.

Tot dit ”Infra Totaal Concept” horen o.a. werkvoorbereiding, 3D-modellering, beton- en inframaatvoering, Mobile Mapping, deformatiemetingen en monitoring, grondslagnet inrichten  (PMG en SMG), Inframaatvoering, DTB/KernGIS, opleverdossier, toepassen Drone-technologie etc.

Kennis en Expertise

Al deze werkzaamheden kun je alleen maar goed doen als je voldoende goede mensen hebt om het uit te voeren. Er is binnen Geomaat een ruime expertise in maatvoeren in zowel infra als bouw. Niet alleen kwalitatief maar ook kwantitatief. De kennis van dit soort projecten is bij veel Geomaat-collega’s aanwezig. Een toenemende capaciteitsvraag kunnen wij dan ook zonder problemen oplossen.
Ons team heeft er mede voor gezorgd dat op een betrekkelijk klein gebied o.a. 5 viaducten, 1 aquaduct , 9200 heipalen, 6 km damwand en 500.000 m³ grondwerk op de juiste plek en hoogte zijn gebouwd.
Meer bedrijven hebben kennis en ervaring op dit gebied. Waarom heeft de opdrachtgever, DIBEC, dan toch voor Geomaat gekozen?

Ben Leuverink, Projectmanager Survey and Monitoring bij Dibec verwoordt het kort en krachtig:

“We hebben al eerder met Geomaat samengewerkt. Jullie voeren  niet alleen uit, jullie denken ook mee!”

 Vervolgproject

In de winterperiode zal het opleverdossier van dit stuk van de N31 klaar zijn. Geomaat is nu al klaar voor de volgende klus. Die van jou?

Geomaat is nu al klaar voor de volgende klus. Is dat die van jou? Neem gerust contact  op!

Pier Kooistra

Pier Kooistra

Projectleider Infra
Meer actueel
Alles zien