Actueel

Installatie modelleren - Coördineren van het onderhoud

Inmeten met een 3D-scanner en modelleren, hier is ons 3D-laserscan team dagelijks mee bezig. Van installaties en gemalen tot aan datacenters, een diversiteit aan scanobjecten. Gebaseerd op de 3D-puntenwolk worden alle coördinaten nauwkeurig in kaart gebracht.

Recent hebben wij voor onze opdrachtgever Waterschap Vechtstromen een slibontwateringsinstallatie gescand. Onze geleverde producten vormen een goede basis voor het meerjarig onderhoud van de volledige inrichting. Zo is de opdrachtgever zeker van een goed uitgangspunt en versimpelen we de coördinatie.

  • Emmen
  • juni 2019
  • Waterschap Vechtstromen
Verder lezen Sluiten

Uitvoering van het project 

Allereerst leggen wij GPS grondslagpunten aan, zodat het landelijke coördinatenstelsel wordt gekoppeld aan de data. Vervolgens scannen we het terrein van RWZI te Emmen en de binnen- en buitenkant van de aangewezen objecten (pompen en installaties). Deze data verwerken wij tot een nauwkeurige 3D puntenwolk. Tijdens het scannen leggen we ook  360-gradenbeelden vast. Op basis van deze 360-gradenbeelden en de 3D-puntenwolk modelleren wij de gevraagde delen van de inrichting. Het modelleren kan extra bijdragen aan een eventuele verdere uitwerking van de opdrachtgever.

Oplevering

Een goed eindproduct en een tevreden klant, daar streven wij naar. De geleverde producten en resultaten hebben wij gepresenteerd. Dit betreft het 3D-model en de 3D-puntenwolk inclusief 360-graden beelden, welke zichtbaar zijn in de online omgeving.

Geomaat levert een nauwkeurig en allesomvattend eindproduct – Waterschap Vechtstromen

Meer weten over 3D scanwerkzaamheden? Neem gerust contact op.

Marten Heres

Marten Heres

Projectleider Bouwmaatvoering & 3D laserscanning
Meer actueel
Alles zien