Actueel

Kavelsplitsingen - Uw betrokken partner

Definitief percelen splitsen? Wij vormen de betrokken en vakkundige partner voor o.a. Rijkswaterstaat, gemeenten, projectontwikkelaars, woningcorporaties en agrarische bedrijven. We opereren hiervoor landelijk vanuit de vestigingen Groningen en Amersfoort. Sinds 2016 heeft Geomaat ruim 3000 kavelmetingen verricht. Hoe we werken lees je hieronder, maar eerst: wat komt er allemaal bij kijken bij kavelsplitsingen?

Verder lezen Sluiten

Kavelmetingen: van begin tot eind

Allereerst zorgen wij voor een goede voorbereiding van de gegevens, zodat de landmeter van genoeg informatie is voorzien. Op die manier weet de landmeter precies hoe hij de percelen moet uitzetten en vervolgens moet inmeten. Hiervoor gebruikt de landmeter verschillende instrumenten, zoals een GPS en/of een Tachymeter (Total Station). In overleg met de klant stelt de landmeter de nieuwe grenzen vast voordat de grenspunten, nabijheidsrelatie en inpassing voor de kadastrale kaart worden gemeten. Deze gemeten punten verwerken wij digitaal op kantoor. De data coderen wij in de vereiste programma’s (TIR /MOVE). Deze informatie is voor het Kadaster leidend. Daarna maken wij de nieuwe kaveltekeningen volgens de criteria van het Kadaster en leveren wij alle benodigde gegevens aan.

Wat doet Geomaat?

  • uitzetten;
  • inmeten conform de eisen van Kadaster;
  • verwerken en controleren van de gegevens in de kadasteromgeving (TIR/MOVE3);
  • het maken van kaveltekeningen conform de eisen van het Kadaster;
  • adviseren.

Tevens kunnen we via een machtigingsformulier de aanwijs en levering richting Kadaster voor u verzorgen.

Kavelsplitsingen

Definitieve kavelsplitsingen doen we als vaste partner rechtstreeks voor diverse gemeenten, projectontwikkelaars en Rijkswaterstaat. Denk hierbij aan grenzen nabij snelwegen, snippergroen, nieuwbouwprojecten of zelfs grenzen in het water ten behoeve van aanlegsteigers. Wanneer wij rechtstreeks (meerdere) kavelsplitsingen voor u doen, levert dit daadwerkelijk voordelen voor u op: zo kunnen wij bijvoorbeeld prijstechnisch vaak een goed aanbod doen.

 

Kavelsplitsingen laten doen? Goed en vakkundig geregeld via Geomaat.

Niels Snijdood
Meer actueel
Alles zien