Actueel

Marcel Kuipers - Even voorstellen..

Marcel bewandelt een bijzonder pad bij Geomaat: van assistent maatvoerder tot projectleider en nu commercieel manager. Al ruim 14 jaar is hij onderdeel van het bedrijf. In al deze jaren is hij ontzettend gegroeid en nu zit hij al jaren precies op ‘de juiste plek’. Lees zijn verhaal..

Verder lezen Sluiten

De juiste plek? Marcel omschrijft zijn loopbaan als een ontwikkeling, een pad dat je zelf kiest. Hij gelooft dat je door de jaren heen precies weet waar je eigen krachten liggen en ook wat je zwakke punten zijn. Als je dit combineert met wat jóu drijft en waar jij enthousiast van wordt.. Juist ja, dan weet je dat je op de juiste plek zit.

Om bij het begin te beginnen, hoe kwam je bij Geomaat?

Marcel vertelt: “Tijdens mijn studie liep ik stage bij ROWE (later overgenomen door Geomaat). Daar leerde ik het vak maatvoeren in de praktijk. Toen kreeg ik er gevoel bij. Het werk, de mensen, de cultuur en het belangrijkste: de prachtige projecten waar je aan werkt. Na mijn studie ging ik aan het werk bij ROWE, in 2001 ging ik aan de slag als assistent maatvoerder. Ik leerde alle kneepjes van het vak, waarna ik een aantal jaren later zelfstandig aan de slag ging als maatvoerder bij Geomaat“.

Ik ken Geomaat als een innovatief bedrijf dat vooruit wil, daar hoor ik graag bij!

Wat maakte dat je koos voor het ‘buiten werk’?

“Na mijn studie MTS Civiele Techniek wilde ik praktisch bezig zijn, buiten en zelfstandig” vertelt hij vastbesloten. Zo gaat hij verder “Achteraf een hele goede keuze. Zo leerde ik om met mijn voeten ‘in de klei’ – of eigenlijk op het asfalt – te staan. En werkte ik aan indrukwekkende klussen. Zo staat de Rondweg in Sneek nog scherp in mijn geheugen, prachtig! Een grote houten brug moesten we ‘inpassen’ op haar plek. Ik deed die maatvoering alleen, in één weekend. Dat doen we nu natuurlijk best wel vaak. Maar in die tijd, kwam dat nog maar zelden voor”.

Bij Geomaat zat ik ook in die tijd goed op mijn plek. Ik merkte dat het werken bij een aannemer, bijvoorbeeld als (assistent) uitvoerder, niet bij mij past. Voor die wereld ben eigenlijk te sociaal..”, vertelt Marcel lachend.

En de volgende stap?

Bij Geomaat vinden we het belangrijk dat we collega’s de ruimte bieden om door te groeien. Na een aantal jaren buitenwerken, wilde Marcel graag doorgroeien naar de functie van projectleider. Geomaat ging groeien en na een tijdje was er ruimte voor Marcel als projectleider Asfaltontwerp. Met alle kennis van ‘buiten’ en een fijn team gaat dit prima.

Marcel werkt het liefst samen met een team. Zo is hij ook iedere week op het korfbalveld te vinden. Hij is trainer van de jeugd en speelt zelf in de zaal.

Hoe werd je commercieel manager?

“Jezelf kennen, ook je minder goede punten, dat is belangrijk. Zo merkte ik dat ik geen echte ‘fulltime’ projectleider ben (of wil zijn). Het strakke plannen en organiseren ruil ik liever in voor netwerken en zorgen voor genoeg werk op de plank. Dat past echt bij mij”, vertelt Marcel eerlijk.

Marcel is een bijzonder sociale collega die graag met collega’s en klanten meedenkt. Door zijn grote netwerk – vanuit zijn ‘voeten in de klei’ periode – en de groei van Geomaat werd hij commercieel manager. Nu alweer bijna 6 jaar geleden.

En om af te sluiten, waar sta je over 5 jaar?

“De figuurlijke ‘infra-trein’ dendert flink door bij Geomaat. Alle projectleiders hebben de zaakjes goed op orde. Ik kan rustig uitstappen, en natuurlijk schiet ik te hulp als het nodig is” zegt Marcel tevreden.

Zo gaat hij verder “Sinds een kleine twee jaar ben ik bezig met acquisitie voor onze expertise 3D-laserscannen. Daar liggen ontzettend veel kansen. Wij hebben een goed team van 3D-laserscanspecialisten, waar Marten Heres projectleider van is. In de scheepvaart en de industrie loopt men vaak tegen maatvoering issues aan. Met onze 3D-scan bieden we echt een slimme en gemakkelijke oplossing. Prachtig om te zien hoe we hen verder helpen. Ik geloof dat juist díe bedrijven ons hard nodig gaan hebben”.

“Over vijf jaar heb ik een groot netwerk in de scheepvaart en de industrie. En weten ze Geomaat te vinden als het gaat om meten, maatvoeren en 3D-laserscannen”, sluit Marcel veelbelovend af.

Ik ken Geomaat als een innovatief bedrijf dat vooruit wil, daar ben ik graag onderdeel van!

Marcel Kuipers

Marcel Kuipers

Commercial Manager