Actueel

N34 - verdubbelingsprojecten van de Hunebed Highway

Wij werken mee aan alle lopende verdubbelingsprojecten van de Hunebed Highway, de N34. Al vanaf het begin zijn we betrokken bij dit project. Zo hebben we voor de provincie Drenthe de huidige situatie van de weg in kaart gebracht, voor de tenderfase. Nu zorgen we voor correcte maatvoering tijdens de uitvoering van de 3 verschillende projecten, uitgevoerd door 3 verschillende aannemers.

Verder lezen Sluiten

Eén van de belangrijkste wegen van de provincie Drenthe is de N34. “Op meerdere delen verdubbelen we de weg en we maken alle kruisingen ongelijkvloers. Zo verbeteren we de verkeersveiligheid. Ook moet Drenthe in alle opzichten optimaal bereikbaar zijn. Dat is nodig voor een leefbare provincie met een sterke economie,” aldus provincie Drenthe.

Betrokken bij iedere fase

Uniek! Voor alle projecten van de N34 doen wij de maatvoering én zijn we vanaf het begin al aangesloten bij de tenderfase van de diverse reconstructies van de Hunebed Highway. Onze expertise Infra-Totaal voeren we uit voor alle 3 aannemers die werken aan de reconstructie van deze weg: BAM, Dura Vermeer en Van Spijker Infrabouw.

Al vanaf het begin?

In 2013 en 2015 hebben we voor provincie Drenthe de huidige situatie in kaart gebracht. Met de data die we ingewonnen hebben met onze Streetmapper-IV hebben wij een Digitaal Terrein Model gemaakt. Op die manier is de status van de huidige weg inzichtelijk. Bovendien waren deze gegevens de basis voor de aannemers tijdens de tenderfase.

Daarna..

De verschillende aannemers benaderden ons in de volgende fase van het project, nadat duidelijk was wie de verschillende infraprojecten gingen uitvoeren. De diverse reconstructies van de N34 zijn namelijk opgedeeld in verschillende contracten.

Wij zijn goed op de hoogte van de huidige situatie en de gestelde eisen van de provincie in de diverse contracten. Zo ondersteunen wij BAM, Dura vermeer en Van Spijker op de beste manier.

BAM

Samen met BAM Infra werken wij aan de verdubbeling tussen Coevorden en Holsloot. Het betreft een verdubbeling van 2×1 rijstrook naar 2×2 rijstroken, inclusief de verbreding van alle op- en afritten, onderliggend wegennetwerk, viaducten en onderdoorgangen. Voor dit project doen wij de maatvoering in zijn geheel en zorgen we voor 360-gradenbeelden. Dit komt voort uit een succesvolle samenwerking bij een vorig project: N34 ‘t Klooster. Door de 360-gradenbeelden krijgt BAM een duidelijk overzicht van de schade van het huidige wegdek.   

Dura Vermeer

Voor Dura Vermeer maken wij het asfaltontwerp, dit van de Verdubbeling tussen Emmen West en de Frieslandroute. Ook hier wordt de rijstrook verdubbeld van 2×1 rijstrook, naar 2×2 rijstroken (tussen de afslag N391 en de afslag N381). Het komende jaar worden twee kunstwerken gebouwd en wordt er circa drie kilometer asfalt aangebracht. Een correct asfaltontwerp en goede maatvoering is de basis van een geslaagd infra project. 

Van Spijker Infrabouw

Dit project sluit aan op de verdubbeling die Dura Vermeer uitvoert. Samen met Van Spijker Infrabouw werken wij aan de Aanleg knooppunt Rondweg Emmen-N34 (Emmen West). Voor deze ombouw van de op en afrit naar het knooppunt voeren wij de maatvoering uit.

 

Later dit jaar volgt een update over het verloop van de uitvoeringsfase.

 

Beeld – Door provincie Drenthe & European Roads

Het is prachtig om ons werk uit te voeren tijdens iedere fase van het project!

Gerko Tibbe

Gerko Tibbe

Projectleider Infra