Actueel

Nieuwe Sluis Terneuzen

Ten behoeve van het project Nieuwe Sluis Terneuzen hebben wij in opdracht van onze aannemerscombinatie Sassevaart de huidige situatie van het projectgebied nauwkeurig in beeld gebracht. Dit hebben wij gedaan door het realiseren van een precieze én kleurrijke 3D-puntenwolk. 

Verder lezen Sluiten

Sterke combinatie: Geomaat en Eyefly

Met behulp van de 3D-puntenwolk kan Sassevaart de eventuele conflicten met het nieuwe ontwerp detecteren en oplossen.

Sassevaart heeft bewust voor Geomaat gekozen vanwege de kundigheid en reputatie, maar ook vanwege de extra’s die Geomaat te bieden heeft. Deze extra’s haalt Geomaat mede uit de interne samenwerking met het zusterbedrijf Eyefly. Hierdoor kunnen wij data statisch, rijdend maar ook met drones inwinnen. Dit geeft twee grote voordelen: allereerst kan er met behulp van deze drones op plekken data worden ingewonnen, waar geen toegang voor de Streetmapper is. Daarnaast kunnen de luchtfoto’s worden gebruikt om de scandata, afkomstig van de Streetmapper, te verwerken tot een prachtige kleurrijke 3D-puntenwolk. Dit was de wens van onze klant, zodat zij de 3D-puntenwolk optimaal kunnen identificeren. Door middel van ons mobiel scan systeem kunnen wij de harde topografie zeer punctueel en gedetailleerd inmeten. Bovendien is er de mogelijkheid om tegelijkertijd 360 graden foto’s te nemen, welke via een webviewer aan de opdrachtgever beschikbaar zijn gesteld.

Daarnaast zijn wij instaat door het inzetten van drones de data van de zachte topografie nauwkeurig genoeg in beeld brengen, en is er voor dit project een scherpe orthomosaic foto geleverd. Deze combinatie zorgt voor een snelle, efficiënte en veilige werkwijze, zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op kwaliteit. Bovendien levert Geomaat een compleet product; van een plan van aanpak voorafgaand, tot het uitvoeren van een terrestrische meting om zo de 3D-puntenwolk op ligging in XYZ te controleren.

 

» Voor meer informatie over dit project (BAMDEME en Van Laere):

Kortom, Geomaat biedt u samen met Eyefly de unieke uitkomst voor zowel kwantiteit als kwaliteit!

Remco Kootstra

Remco Kootstra

Bedrijfsleider Eyefly
Meer actueel
Alles zien