Actueel

Vloeroppervlakte bepaling

Geomaat is bevoegd en ervaren met het inscannen van panden. Wij kunnen hier de bruto én verhuurbare vloeroppervlakte van bepalen.

  • Amsterdam
  • KCAP Architects & Planners
Verder lezen Sluiten

Vorig jaar hebben wij voor onze opdrachtgever KCAP Architects & Planners een pompeus pand ingemeten: De Droogbak in Amsterdam. Dit monumentale kantoorgebouw bestaat uit vijf verdiepingen, welke allemaal efficiënt in kaart zijn gebracht door middel van scanwerkzaamheden. Van de scandata is een nauwkeurige 3D-puntenwolk en een REVIT 3D model gerealiseerd in het coördinatenstelsel. Dankzij Geomaat’s lidmaatschap bij de vereniging De Vierkante Meter zijn wij bevoegd om van onze 3D-puntenwolk meetrapporten op te stellen conform NEN 2580. Op basis hiervan kan Geomaat de bruto en verhuurbare vloeroppervlakte vaststellen. Maar ook kunnen wij de inhoud van het pand bepalen. Onze opdrachtgever was dan ook zeer content met deze plattegrond die aan de Nen-norm voldoet. Hierdoor is de opdrachtgever in staat om de huurprijs te bepalen.

Daarnaast hebben wij voor een aantal andere opdrachtgevers gebouwen – o.a. studentenwoningen – ingemeten op deze wijze. Dit hebben wij gedaan zodat onze opdrachtgevers de te verhuren vloeroppervlakte weten en zo de huurprijs kunnen bepalen. Naast het inmeten van bestaande gebouwen, is kennis over de juiste te verhuren vloeroppervlakte relevant bij de ontwikkeling van een bouwproject. Ook is er de afgelopen jaren duidelijk meer en een bredere interesse ontstaan voor het gebruik van deze norm. Kennis over de juiste omvang van de te verhuren oppervlakte is voor vele partijen in de vastgoedmarkt namelijk van belang: beleggers, projectontwikkelaars, makelaars, beheerders en gebruikers hebben baat bij betrouwbare cijfers.

Bij Geomaat bent u aan het juiste adres wanneer er volgens de NEN2580 moet worden gewerkt. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met mij op.

Marten Heres

Marten Heres

Projectleider Bouwmaatvoering & 3D laserscanning
Meer actueel
Alles zien