Actueel

Overname RoWe - Geomaat 20 jaar

Ter ere van het 20 jarig bestaan van Geomaat lichten wij bijzondere momenten uit de geschiedenis van Geomaat uit. Zo ook de overname van RoWe. Zoals Jolle Jelle het zelf omschrijft is de overname van RoWe een overname uit het boekje. ‘De medewerkers van RoWe zijn binnen een jaar echte collega’s (Geomaat’ers) geworden’ aldus Jolle Jelle. De beide eigenaren pakten de rol die ze moesten nemen en raakten bevriend tot op de dag van vandaag. Nog steeds zijn bijna alle medewerkers van voorheen RoWe werkzaam voor Geomaat. Bekijk de video hoe de medewerkers het ervaren hebben en lees een stukje geschiedenis hieronder.

  • 2011
Verder lezen Sluiten

Ervaring medewerkers overname RoWe

RoWe

In de onderstaande video komen oud medewerkers van RoWe (huidige Geomaat’ers) aan het woord over hoe het er bij RoWe aan toeging, wat ze van de overname vonden en hoe ze gegroeid zijn in hun functie en verantwoordelijkheden.

Omdat niet iedereen bekend is met RoWe hierbij een stukje geschiedenis: Rinse Rozenga (oud eigenaar van RoWe) was werkzaam voor één aannemer. Omdat deze aannemer op dat moment niet genoeg werk voor hem had, adviseerden ze hem om voor zichzelf te beginnen en zichzelf te verhuren aan andere bedrijven. Dit liep zo goed dat er een heel nieuw bedrijf ontstond: Rozenga Wegenmetingen.

Het bedrijf groeide met de jaren en na verloop van tijd hadden ze (aantal) medewerkers in dienst. Rinse was eigenlijk in de rol van directeur gegroeid terwijl hij dit niet perse ambieerde. Hij is een echte maatvoerder en asfaltontwerper die zich het liefst bezighoudt met Nederland een beetje mooier/mobieler maken. Toen hij wat ouder werd polsde hij bij zijn zoon Wybe of hij ambities had om het bedrijf over te nemen. Wybe gaf aan dezelfde passie te hebben als zijn vader en ambieerde dus ook geen rol als directeur.

Aan het woord zijn…

Wybe Rozenga – zoon van Rinse en asfaltontwerper/ planner bij Geomaat

Johan van der Veen – asfaltontwerper en visueel weginspecteur

Bouwe Krol – senior maatvoerder

Pier Kooistra – projectleider Infra

De overname

Rinse leerde Jolle Jelle de Vries kennen en er was meteen een klik. De twee vulden elkaar goed aan, daardoor kwam ook al snel het idee voor de overname. In 2011 was het zover, bijna alle medewerkers van RoWe gingen voor Geomaat aan de slag. “We hadden nooit verwacht dat het allemaal zo soepel zou verlopen, maar doordat iedereen dezelfde mentaliteit en bedrijfscultuur heeft verliep de overname geruisloos. En waar ik erg trots op ben is dat tot op heden bijna iedereen nog voor Geomaat werkt!” aldus Jolle Jelle.

Toevoeging expertises

Door de overname van RoWe kreeg Geomaat er expertises bij die de mannen met zich meebrachten: maatvoeren en asfaltontwerp. De oud-medewerkers van RoWe zijn namelijk gespecialiseerd in het maken van asfaltontwerpen en het maatvoeren van grote infraprojecten. Daardoor kon Geomaat andere projecten oppakken en grotere projecten aan.

De overname ging vlot en bijna moeiteloos, ik heb het ervaren als een positieve tijd. Ook het samenwerken daarna met de Geomaat medewerkers is verliep vlot – Rinse Rozenga, oud eigenaar RoWe

Een overname uit het boekje!

Jolle Jelle de Vries