Actueel

Partnerschap met Brands Bouw

Wij werken nooit alleen, altijd met partners. Om ons werk uit te voeren hebben we altijd opdrachtgevers nodig, soms zijn wij ook zelf opdrachtgever. We vinden het belangrijk dat wanneer we met anderen samenwerken dat dat niet eenmalig is. Wanneer je lang samenwerkt kom je namelijk tot betere resultaten. Zo werken we ook al vanaf 2017 met Brands Bouw samen. In dit artikel lichten we deze mooie samenwerking uit.

Partnerschap is één van onze belangrijkste kernwaarden. Wij vinden het belangrijk om regelmatig bij onze opdrachtgevers langs te gaan. Dit om te kijken hoe de projecten ervoor staan maar ook om de samenwerking te bevorderen. Samen innoveren en streven naar een langdurige samenwerking, daar gaan wij voor!

Verder lezen Sluiten

Over Brands Bouw

Brands bouw is in 1939 opgericht door de broers Johan en Frederik Brands onder de naam: Gebr. Brands Aannemingsbedrijf. Inmiddels is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 135 medewerkers met een vestiging in Groningen en Emmen.

Bouwmaatvoering

Wij werken veel samen met Brands Bouw op het gebied van bouwmaatvoering. Goede bouwmaatvoering is namelijk dé basis om een bouwproject soepel te laten verlopen. Er kan namelijk pas gebouwd worden als duidelijk is waar het gebouw komt te staan. Onze maatvoerder zet hiervoor hoekpunten uit. Deze hoekpunten geven de precieze locatie van het toekomstige gebouw aan. Vervolgens verrichten we in het verder verloop de detailmaatvoering van heipalen, fundering, muren, ankers en kolommen van woningen, appartementen en hallen.

Wat voor projecten voeren we uit

Per jaar voeren we zo’n acht projecten samen uit. De diversiteit van deze projecten is groot. De afgelopen twee jaar hebben we de onderstaande projecten samen uitgevoerd:

 • Uitbreiding Hakkewar Hof van Saksen
 • De Viermaster Gasselternijveen
 • Kantoorgebouw Buss Eemshaven
 • Levensboom appartementen Rouveen
 • Medisch centrum Erica
 • Woningen Delftlanden
 • 69 appartementen Meridiaan Klazienaveen
 • Uitbreiding kinderopvang Haren
 • 7 appartementen Rolde
 • Logistiekcentrum Hof van Saksen
 • 3 woningen Oranjeplein Uithuizermeeden
 • 6 woningen Borger
 • 43 appartementen Maranthakerk Assen
 • Kleedkamers & kantine HOVC Odoorn
 • Nieuwbouw Hallehoes Exloo
 • Nieuwbouw opslag Alfa College Groningen

Bouw nieuw pand

Samen met Brands Bouw hebben wij in 2020 een uitbreiding gebouwd van ons kantoor in Groningen. Het pand in Groningen stond er al, maar we groeiden letterlijk ‘uit onze voegen’. Waardoor we genoodzaakt waren om een pand erbij te bouwen. Doordat we al langer samenwerkten met Brands Bouw was de keuze om hun te vragen voor de realisatie van de uitbreiding al snel gemaakt.

Hoe ervaar jij de samenwerking?

Vanuit Geomaat werkt projectleider Gerko Tibbe veel samen met Brands Bouw, hij vertelt kort over hoe hij de samenwerking ervaart.

Ik vind de samenwerking erg prettig. Vanaf 2017 werken we op veel projecten samen en verrichten wij de bouwmaatvoering. We weten elkaar goed te vinden. Na de realisatie van de uitbreiding van ons pand in Groningen is onze samenwerking ook uitgebreid. Het mooiste aan de samenwerking vind ik de korte lijnen tussen de verschillende contactpersonen en de duidelijke afspraken die er altijd zijn. Ook zijn we altijd behulpzaam naar elkaar toe en helpen we elkaar uit de brand waar nodig. We schakelen snel wanneer er iets veranderd in de planning. We weten van elkaar altijd goed wat er speelt en daardoor is er door de jaren heen meer dan een samenwerking ontstaan, een echte partner.”

De samenwerking door de ogen van Brands Bouw

Projectleider Ruben Voors van Brands Bouw vertelt over hoe hij de samenwerking met Geomaat ervaart. “Ik vind vooral de korte lijnen en het snel schakelen erg prettig. Tijdens het bespreken van een project lopen we samen met Gerko Tibbe het project door en stemmen we af hoe we het project gaan uitvoeren. Aan de hand daarvan stemmen we het totaalbedrag af en zo komen we tot een opdracht. Door middel van onze KYP planning weten we vaak ver vooruit wanneer de maatvoerder op de bouw gewenst is. Alleen door slecht weer of andere veranderende omstandigheden kan hier wel eens mee geschoven worden, Geomaat is hierin altijd uiterst flexibel. En als er eenmaal een maatvoerder op de bouw is geweest dan probeert Geomaat indien mogelijk altijd dezelfde maatvoerder te sturen. Dit werkt erg fijn, want deze maatvoerder is dan helemaal op de hoogte van de regels die op deze specifieke bouwplaats gelden en ook kent hij dan de contactpersonen op de bouwplaats. Wij vinden Geomaat een echte partner waar wij als Brands Bouw op kunnen bouwen!”

We hopen deze fijne samenwerking nog jaren door te zetten!

Gerko Tibbe

Gerko Tibbe

Projectleider Infra