Actueel

Richard Kainama - Even voorstellen..

Wij stellen jullie graag voor aan Geomaat’er Richard Kainama. De sportieve Groninger is – naast een pro in wakeboarden – coördinator infra. Hij werkt het liefst aan grote projecten waar hij voor een lange tijd zoet mee is. Zo vind je hem al ruim een jaar op de Aanpak Ring Zuid in Groningen. Benieuwd naar het pad dat Richard bewandelt bij Geomaat? Lees dan vooral verder.

Verder lezen Sluiten

Wat was je eerste functie bij Geomaat?

“Werkvoorbereider infra, daar ben ik begonnen” vertelt Richard tevreden. Zo gaat hij verder: “Mijn eerste project was de aanleg van de Centrale As in Friesland. Daarna ging ik aan de slag op het Windmolenpark Wieringermeer. Daar was ik eigenlijk vanaf het begin al meer coördinator dan werkvoorbereider. Het project werd daardoor echt mijn eigen ding en dat past bij mij, toen wist ik waar ik naar toe wou”.

Sinds vorig jaar (2020) is Richard officieel coördinator infra.

Vertel eens, wat houdt het in? Coördinator infra bij Geomaat?

Hij antwoordt open dat er veel verantwoordelijkheid bij hem ligt en dat hij dat fijn vindt. “Op de Aanpak Ring Zuid ben ik bezig met het proces en met de uitvoering. Zo ben ik nu ook bezig met de planning van mijn collega’s. Ik zorg ervoor dat dingen afkomen en coördineer ieders taak daarin. Ook leg ik contact met de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat hij de juiste gegevens binnenkrijgt”.

Efficiënt werken en de productiviteit van zijn team werkvoorbereiders verhogen ziet Richard als een mooie uitdaging. “Ik kijk vaak welke Geomaat-tool we kunnen inzetten om het proces te versnellen of om de kwaliteit van het product te verhogen”.

Nu werk je binnen de Combinatie Herepoort, past dat bij jou?

“Binnen de Aanpak Ring Zuid heb je veel te maken met spoedjes” vertelt hij. “Het is hier altijd sprinten of stilstaan. Maar dat vind ik leuk en zie ik als een uitdaging”.

En welk project ben je het meest trots op?

“Als het straks allemaal af is dan ben ik het meest trots op de Aanpak Ring Zuid in Groningen. Dat komt natuurlijk ook omdat ik zelf in Groningen woon. Ik ga af en toe op de fiets naar kantoor en dan kom ik langs allemaal werkzaamheden waar ik zelf aan werk, dat is gaaf! Ook heb ik er zelf als ‘Grunniger’ natuurlijk belang bij dat het goed is haha” vertelt Richard trots.

Heb je altijd al iets met landmeetkunde willen doen?

“Tijdens mijn studie Civiele Techniek kwam landmeetkunde en maatvoering niet veel aan bod. Dat zou veel meer moeten want wanneer studenten erachter komen met voor gave technieken wij werken dan worden ze vast enthousiast!”. Zo vervolgt hij “Wij krijgen regelmatig tekeningen in 2D, met de boodschap dat dit straks buiten gemaakt moet worden. Wij maken de tekening in 3D en sturen deze via Infrakit online naar de kraanmachinist. We bellen de machinist op dat hij het model binnen heeft en ondertussen kijken wij live mee terwijl wij op kantoor zitten. Dat dit soort technieken bestaan wist ik niet toen ik op school zat”.

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Het leukst aan mijn werk vind ik om bezig te zijn met het proces bij Aanpak Ring Zuid. Er moet nog veel gebeuren tussen het ontwerp en de uitvoering. Daar zit een hele stap tussen waar wij iedere dag mee bezig zijn. Het mooist vind ik hoe we het als team oppakken om dat wat op de uitvoeringstekening staat om dat buiten ook zo te realiseren” vertelt Richard enthousiast.

Wat spreekt je aan binnen Geomaat?

“Zodra ik merk dat iets sneller of beter kan dan hebben we binnen Geomaat de middelen om hier iets mee te doen. Ik denk dat dat wel de kracht is van Geomaat. Iedereen zegt tegenwoordig innovatief te zijn maar bij ons is dat de rode draad van de organisatie”.

“Ook kan je ontzettend veel leren binnen Geomaat. Vooral over alle verschillende technieken. Daar zijn we erg vooruitstrevend in. Maar ook wanneer je er zelf voor openstaat om iets nieuws te leren”.

Wij hebben het erg druk en kunnen jouw inzet goed gebruiken! Wil jij mijn collega worden? Solliciteer dan via onze vacaturepagina.

Richard Kainama

Richard Kainama

Projectleider Infra
Meer actueel
Alles zien