Home

Pointcloud Specialist Geo-Informatie

Jij werkt graag met BIG data en hebt ervaring/affiniteit met pointclouds. Een rol als pointcloud specialist binnen de Geo-Informatie is jou dan ook op het lijf geschreven. Benieuwd wat deze functie verder inhoudt? Lees hieronder verder.

 • Amersfoort
 • Groningen
Verder lezen Sluiten

Wat ga je doen?

Jij gaat aan de slag om 3D-puntenwolken en BIG data te verwerken tot bruikbare informatie. Je werkt met de softwareprogramma’s AutoCAD, Microstation, Terrasolid en diverse zelf ontwikkelde Geomaat tools en software. Jij zorgt ervoor dat de 3D-puntenwolk goed aan elkaar gerekend wordt, zodat er verschillende producten gerealiseerd kunnen worden (vanuit de 3D-puntenwolk). Jij bent (of wordt) expert op het gebied van 3D-data. Je past je kennis en expertise toe en deelt dit met je collega’s. Hierdoor zorg je ervoor dat onze producten van hoge kwaliteit zijn.

In de wereld van geo-informatie is BIG-data niet meer weg te denken. Dagelijks winnen we terabytes aan data in. Dit winnen we onder andere in met onze Streetmapper (mobile mapping). Je vindt het leuk om af en toe op onze Streetmapper te rijden. Ook winnen we data in met drones (drone mapping) en met de statische laserscanner. Alle ingewonnen data bundelen wij tot een 3D-puntenwolk, hieruit realiseren wij verschillende producten. Door het leveren van de juiste informatie beantwoorden wij de vraag van de klant.

Jij vindt het leuk om tools en software ontwikkeld door onze afdeling Proces & Innovatie te testen en te gebruiken. Jij voorziet de programmeurs dan weer van bruikbare feedback.

Is het werken met 3D-puntenwolken voor jou bekend terrein? Fijn! Nog geen ervaring? Wij leren je de fijne kneepjes van het vak!

Waar ga je werken?

Geomaat is een innovatief landmeetkundig ingenieursbureau met twee vestigingen: Amersfoort en Groningen. Met zo’n 100 medewerkers werken we er dagelijks aan om voorop te blijven in de Geo-industrie. Dit doen we vanuit onze expertises: landmeten, mobile mapping, drone mapping, 3D-laserscannen, maatvoeren en data-analyse en verwerking. Geomaat bestaat al meer dan 20 jaar en we werken voor een diverse groep opdrachtgevers; van aannemers tot aan gemeentes en waterschappen.

Bij Geomaat staat onze passie voor innovatief landmeten en maatvoeren centraal. Wij zijn pionier op het gebied van dataverwerking en automatisering. Zo hebben we onze eigen afdeling Proces & Innovatie (PI) waar we alle software, tools en andere slimme technieken ontwikkelen. We werken nauw samen met ons zusterbedrijf Eyefly, zij zijn gespecialiseerd in drone mapping en drone inspectie.

> Lees hier boeiende verhalen van misschien wel jouw toekomstige collega’s.

> Benieuwd naar wat voor projecten wij uitvoeren? Bekijk hier de projecten waar jij misschien wel aan gaat werken!

Wat wij vragen

 • MBO+ of HBO opleiding in bij voorkeur een technische richting (geodesie, civiele techniek, bouwkunde)
 • één tot vier jaar relevante werkervaring
 • nauwkeurig en gestructureerd
 • open en leergierig
 • woonachtig in de buurt van onze vestiging in Groningen of Amersfoort

Nog geen relevante opleiding of werkervaring, maar wel affiniteit met het vakgebied? We nodigen je uit om te solliciteren of jouw interesse kenbaar te maken.

Wat wij bieden

 • je wordt onderdeel van een enthousiast, jong en vakkundig team
 • goede primaire arbeidsvoorwaarden, afhankelijk van kennis & ervaring
 • persoonlijk ontwikkelingsplan afgestemd op jouw ambities
 • veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit
 • regelmatig teamuitjes!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij werven onze eigen collega’s, wervingsbureaus hoeven geen profielen vrijblijvend aan te bieden.

 

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan via deze knop. We gaan graag met jou in gesprek (geheel vrijblijvend)!

Solliciteren

Heb je vragen over deze vacature of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden bij Geomaat? Neem gerust contact op met mij!

Bert Kerkstra

Bert Kerkstra

Vestigingsleider Groningen