Actueel

Visuele weginspecties gemeente Leeuwarden

Iedere twee jaar worden alle wegen binnen de gemeente Leeuwarden in kaart gebracht. Wat is de staat van de weg? Zijn er schades? Waar is onderhoud nodig? Deze informatie is de basis voor het onderhoudsprogramma van de gemeente. Wij brengen met een visuele weginspectie ruim 40.000 wegvakken in kaart in Leeuwarden en de omliggende dorpen.

  • Gemeente Leeuwarden
Verder lezen Sluiten

Boerenweggetjes, fietspaden en stegen

Voor de gemeente Leeuwarden inspecteren we 40.000 wegvakken in de stad en de dorpen. Een wegvak kan een inrit zijn, een stuk weg van een paar honderd meter of een steeg in de binnenstad van Leeuwarden. Ook de smalle boerenweggetjes en fietspaden horen bij de weginspecties. Onze weginspecteurs brengen vooraf in kaart hoe een wegvak het beste geïnspecteerd kan worden: met de auto, op de fiets of lopend. Op deze manier wordt er efficiënt geïnspecteerd.

Wegdek in kaart brengen

Hoe ziet een weginspectie eruit? Onze CROW gecertificeerde weginspecteurs Johan en Hendrik zijn fysiek aanwezig op de locatie en beoordelen de weg. Zij inspecteren een aangetroffen schade of oneffenheid verder op locatie. Vervolgens wordt de schade onderverdeeld in lichte, matige of ernstige schade. Johan en Hendrik verzamelen de bevindingen rechtstreeks op de tablet en delen de gegevens met de opdrachtgever. Wij kunnen ieder gewenst format aanleveren, passend in het beheerpakket van de opdrachtgever.

Opleiding en CROW

Onze weginspecteurs werken volgens de CROW-richtlijnen. Zij hebben de opleiding tot Visueel Inspecteur Wegen afgerond. Naast deze opleiding hebben onze weginspecteurs 20 jaar ervaring in de infra in Noord Nederland.

Onze weginspecteurs brengen ieder type wegdek in kaart. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Marcel Kuipers

Marcel Kuipers

Commercial Manager
Meer actueel
Alles zien