Actueel

Detectielussen inwinnen en verwerken met de nieuwste technieken

Geomaat zorgt voor het veilig, snel en efficiënt inwinnen van wegen, dankzij ons nieuwste Streetmapper-IV systeem nu nog nauwkeuriger! Voor onze opdrachtgever HIG Traffic Systems zijn wij afgelopen zomer gestart met het inwinnen van een groot aantal detectielussen in regio Oost Nederland, inclusief de verwerking hiervan in DTB en KernGIS.

  • Oost-Nederland
  • zomer 2018 - 2019
  • HIG Traffic Service
Verder lezen Sluiten

Door gebruik te maken van de Streetmapper-IV zorgen we voor het inwinnen van detectielussen en bijbehorende objecten, waaronder zonnepanelen en kasten. Deze manier van data verwerven, biedt vele voordelen: lees direct verder.

Volle tevredenheid

Momenteel hebben wij voor HIG Traffic Systems al meer dan 200 luslocaties opgeleverd. Tot dusver is de opdrachtgever zeer content over het verloop van het project en over de samenwerking met Geomaat.

Dankzij de nieuwste technieken die Geomaat toepast, is ons veel (handmatig) meetwerk bespaard. Ook hebben wij de samenwerking bijzonder prettig ervaren. – Coen Voortman HIG

Hoe werkt het precies?

De ingewonnen data verwerken wij tot een nauwkeurige 3D-puntenwolk. Deze gebruiken wij vervolgens voor het karteren van de detectielussen en objecten. Daarna verwerken wij de data in verschillende topografische databases van Rijkswaterstaat: achtereenvolgens in DTB en KernGIS. Ons specialisme Mobile Mapping is dagelijks betrokken bij soortgelijke projecten. Hierdoor is er ruime ervaring met deze meetmethode én de Rijkswaterstaatproducten.

Wat zijn de voordelen?

  • zeer nauwkeurige meetgegevens, zowel absoluut als relatief;
  • veilige, snelle en efficiënte meetmethode;
  • er zijn geen verkeersmaatregelen nodig;
  • goedkoper dan traditioneel meten;
  • en eenmalig inwinnen, meervoudig gebruik.

Meer weten over het inwinnen met de Streetmapper-IV? Neem gerust contact op.

Alfred Mulder

Alfred Mulder

Projectleider Mobile Mapping
Meer actueel
Alles zien