Actueel

Geen klus te groot: Parkway A6

Afgelopen 2 jaar heeft Geomaat de betonmaatvoering verricht voor de grote Parkway A6 reconstructie te Almere. Voor de aannemerscombinatie Parkway6 (Dura Vermeer en Besix) voert Geomaat de maatvoering van de wegen én kunstwerken uit.

In opdracht van Rijkswaterstaat wordt de A6 in Almere drastisch verbreed door het creëren van extra rijstroken. Dit project is inclusief de verbreding van 5 bestaande viaducten én de realisatie van 8 nieuwe viaducten. Bovendien moest ook het onderliggende wegennetwerk aangepast worden.

Verder lezen Sluiten

Geen klus te groot voor Geomaat!

Partnerschap

Al vroegtijdig hebben wij ingespeeld op de wens van de klant: In het vroege stadium van het Parkway A6 project was Geomaat paraat met een werkvoorbereider. En toen het nodig was, werd de capaciteit uitgebreid: een coördinator maatvoering met zijn team werd actief ingezet op zowel de kunstwerken, als de wegenbouw. Werkzaamheden waar Geomaat op dit project verantwoordelijk voor is, zijn onder andere het coördineren, voorbereiden en uitvoeren van de maatvoering voor de kunstwerken. En na realisatie het verzorgen van de controle/as-built metingen voor het opleverdossier en het Configuratie Management database (CMDB).

Communicatie 

Tijdens de voorbereidingsfase was er nauw contact met de ontwerpafdeling, zo werden ook alle ontwerpen gecontroleerd op juistheid. Ook in de uitvoeringsfase werd er snel gecommuniceerd en was er sprake van een goede afstemming binnen het team. Dankzij deze proactieve werkwijze is er tijdig ingespeeld op afwijkingen en zijn faalkosten gereduceerd. Na de afronding van een onderdeel werd gelijk een controle/as-built meting uitgevoerd. Hiermee zorgen wij voor een constante informatiestroom richting de oplevering. Tijdens de laatste fase van het project voert Geomaat de nul-deformatiemetingen uit, welke volledig volgens de specificatie van RWS worden uitgevoerd en verwerkt.

Geomaat denk tijdens het project pro-actief mee over de planning én de uitvoering. Hierdoor zijn er niet of nauwelijks faalkosten vanuit de maatvoering. Met onze kernwaarden vakmanschap, partnerschap én innovatie kunnen wij ons werk op de beste en meest efficiënte manier uitvoeren. Dit zorgt voor een tevreden opdrachtgever, en dat is wat telt!

Wil je meer weten over maatvoering? Ik vertel graag meer hierover!

Pier Kooistra

Pier Kooistra

Projectleider Infra
Meer actueel
Alles zien