Actueel

Het jubileumjaar

20 jaar innovatie, partnerschap, vakmanschap en herkenbaarheid, wat een bijzonder jaar was 2022 voor ons. Op verschillende momenten verspreid over het jaar hebben we hierbij stilgestaan. In dit artikel stippen we al deze evenementen kort aan en kun je verder lezen via de links naar de artikelen.

Concluderend kunnen we zeggen dat we een hele mooie strik om 2022 kunnen doen en uitkijken naar wat 2023 ons allemaal gaat brengen! 

Verder lezen Sluiten

Het oprichtersontbijt

We zijn het jaar begonnen met het oprichtersontbijt. Een ontbijt met de oprichters van Geomaat om te praten over de groei, de veranderingen in het vakgebied en hun gevoel bij het bedrijf.

De Pioniersborrel

Daarna hadden we een borrel met de mensen die de pioniersfase van Geomaat meegemaakt hebben. De periode van 2005 tot en met 2008 noemen we de pioniersfase van Geomaat. Het woord pionieren zegt het eigenlijk al, het was een fase waarin er nog weinig tot niets structureel geregeld was. Zo vertelt Jolle Jelle de Vries “Wat er op ons pad kwam dat losten we op. En bij een volgende keer maakten we daar dan weer gebruik van“.

De Streetmapper lunch

Toen was het tijd voor een lunch met iedereen die bij de komst en de ontwikkeling van de Streetmapper betrokken zijn. In 2008 waren wij namelijk de eerste partij met een Streetmapper in Europa. Het was een totaal nieuwe techniek waardoor het vak landmeten een nieuwe dimensie kreeg. Hierover gaan collega’s en oud collega’s die vanaf het begin betrokken waren bij Mobile Mapping in gesprek.

Diner overname RoWe

Ook gingen we dit jaar uit eten met oud-RoWe’ers (huidige Geomaat’ers). In 2011 nam Geomaat het bedrijf RoWe over. Door dit bedrijf over te nemen kon Geomaat de expertises maatvoeren en asfaltontwerp toevoegen.

Zoals Jolle Jelle het zelf omschrijft is de overname van RoWe een overname uit het boekje. ‘De medewerkers van RoWe zijn binnen een jaar echte collega’s (Geomaat’ers) geworden’ aldus Jolle Jelle. De beide eigenaren pakten de rol die ze moesten nemen en raakten bevriend tot op de dag van vandaag. Nog steeds zijn bijna alle medewerkers van voorheen RoWe werkzaam voor Geomaat.

Weekend Vlieland

In september gingen we met een grote groep collega’s een weekend naar Vlieland om het 20 jarig bestaan te vieren. En wat was het leuk! Bekijk hier de aftermovie.

 

 

 

Geomaat Relatiedag

In oktober hadden we de Geomaat Relatiedag, een dag speciaal voor onze opdrachtgevers en vaste partners. Er werden inspirerende presentaties gegeven door Jurjen van der Noord, Jolle Jelle de Vries en Ben van der Burg. Daarna was er tijd voor de netwerkborrel.

Het motto deze dag was: “Zonder jullie geen 20 jaar Geomaat“.

De open dagen

In november openden we onze deuren van het kantoor in Groningen en in Amersfoort. Daar kwamen veel geïnteresseerden op af: familieleden van collega’s, opdrachtgevers of partners van Geomaat maar ook mensen die geïnteresseerd zijn in de geodesie.

Ik kijk vol trots terug op het fantastische jaar dat wij hebben gehad!

Jolle Jelle de Vries
Meer actueel
Alles zien