Actueel

IXAS A9 - tunnels

Met regelmaat inventariseren wij doorrijprofielen van tunnels. Oftewel, de profielvrijeruimte van een gehele tunnel brengen we in kaart. Dit hebben we recent gedaan voor Heijmans. Voor het IXAS-project inventariseren wij de data van de tunnelbuizen van de nieuw aangelegde tunnel op de A9.

  • A9
  • Heijmans
Verder lezen Sluiten

In opdracht van Rijkswaterstaat zorgt het samenwerkingsverband IXAS voor de uitbreiding van de A9 Gaasperdammerweg. Deze samenwerking is speciaal opgezet voor dit project en bestaat uit Ballast Nedam, Fluor, Heijmans en 3i Infrastructure. Met als doel: een betere doorstroming en bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad. De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

De tunnel is circa 3 kilometer lang en beschikt over 5 tunnelbuizen. Wij hebben alle tunnelbuizen in kaart gebracht met onze Streetmapper-IV. Tot nu toe met volle tevredenheid.

Geomaat met de Streetmapper-IV

Scannen met de Streetmapper-IV is snel en eenvoudig, ook voor dit project. Wij hebben de doorrijprofielen van de tunnels gecontroleerd. We verwerken de scandata tot een werkbare 3D-puntenwolk. En aan de hand van allerlei slimme tools sporen onze specialisten automatisch de coördinaten van de laagst liggende punten op. Dit brengen wij samen in een helder overzicht van doorrijprofielen van de tunnelbuizen. Hierdoor heeft Heijmans snel inzicht of ze aan de eisen van het contract voldoen.

 

Opgeleverde producten

Een helder overzicht van doorrijprofielen van de hele tunnel.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met mij op!

Alfred Mulder

Alfred Mulder

Projectleider Mobile Mapping
Meer actueel
Alles zien