Actueel

Revisie Boekelose brug

De Streetmapper-IV én terrestrisch inmeten zorgen voor een mooi compleet beeld van de Boekelose brug. In opdracht van aannemer Dura Vermeer heeft Geomaat de revisie van de brug in Hengelo verzorgd. De brug wordt de meest innovatieve en duurzame brug van Nederland genoemd omdat het wegdek van de brug is voorzien van zonnepanelen.

  • Hengelo
  • November 2019
  • Dura Vermeer
Verder lezen Sluiten

Nieuw ontwerp

De brug verbindt het centraal station Twente via de Diamantstraat en Haaksbergerstraat met de aansluiting op de A35. De innovatieve toepassingen zijn terug te vinden in de vorm, het ontwerpproces en de duurzaamheid van de brug. Het ontwerp maakt de wensen van de gemeente Hengelo en Rijkswaterstaat waar. Het nieuwe ontwerp van de brug past naadloos in de omgeving en in het verlengde van De Laan Hart van Zuid. Na de brug revisie is de nieuwe brug is een stuk breder geworden dan de oude brug. Deze brug is van ongeveer 11,80 meter naar circa 20 meter gegaan. Dit biedt vooral extra ruimte aan fietsers en voetgangers.

Een brug met energie

Het wegdek van deze brug is voorzien van overrijdbare zonnepanelen. De overrijdbare zonnepanelen maken de brug energieneutraal en de speciale coating voor stalen onderdelen maken de brug minder milieubelastend en minder onderhoudsgevoelig. Kortom een innovatieve brug!

Maatwerk van Geomaat

Geomaat heeft de brug ingemeten met de Streetmapper-IV, hierdoor kon de brug snel ingemeten worden zonder verkeershinder. Uit de verkregen data van de scan met de Streetmapper is een 3D-puntenwolk gegenereerd. Aan de hand van de 3D-puntenwolk hebben de Mobile Mapping specialisten een revisietekening van de brug gemaakt (revisie brug). Hierin zijn de veranderingen (mutaties) van de brug inzichtelijk. Om het totaalbeeld compleet te maken, hebben wij vanaf de zijkanten de brug ook ingemeten door terrestrisch meten. De DTB en de BKN zijn bijgewerkt aan de hand van de revisietekening.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op.

Alfred Mulder

Alfred Mulder

Projectleider Mobile Mapping
Meer actueel
Alles zien