Actueel

Spoorvorming

Het tonen van spoorvorming, op een slimme en efficiënte manier. Dat is wat Geomaat kan! Recent hebben wij voor onze opdrachtgever KWS de spoorvorming bepaald van een tweetal kruispunten.

Verder lezen Sluiten

Rijkswaterstaat wenste een zeer efficiënte werkwijze, met een relatief zeer hoge nauwkeurigheid van de data. Voor Geomaat is dit een de dagelijkse gang van zaken: de opdrachtgever vraagt, wij antwoorden.

Binnen Geomaat hebben wij diverse tools ontwikkeld die deze nauwkeurigheid kunnen garanderen. Met onze nieuwe systeem de Streetmapper-360 (Mobile Mapping) hebben wij al rijdend de data van de kruispunten ingewonnen. Deze data kan vervolgens verwerkt worden met een relatief hoge nauwkeurigheid van nog minder dan 5 millimeter, om zo de spoorvorming te bepalen. Door het inzetten van ons Streetmapper-360 systeem, kunnen wij op een snelle en efficiënte manier te werk gaan. Er zijn namelijk geen verkeersmaatregelen nodig voor het inwinnen.

Nadat wij de spoorvorming presenteren in de 3D-puntenwolk kan deze data meervoudig worden gebruikt. Zo kan er bijvoorbeeld bepaald worden of er een nieuw ontwerp van de weg nodig is. Mocht dit het geval zijn,  dan is de reeds ingewonnen data direct geschikt om ook een nieuw asfaltontwerp te maken. Met behulp van het programma PaveCalc wordt dan direct een nieuw asfaltontwerp inclusief asfalthoeveelheden gemaakt.

Eénmalig inwinnen, meervoudig gebruik! Wilt u meer weten over spoorvorming? Neem gerust contact met mij op!

Alfred Mulder

Alfred Mulder

Projectleider Mobile Mapping
Meer actueel
Alles zien