Actueel

Nauwkeurige paspunten inmeten door precies en efficiënt werken

Voor een meerjarig luchtfotoproject van Het Waterschapshuis en het Kadaster meet Geomaat de paspunten in, welke zijn vastgelegd in het coördinatenstelsel. Onze opdrachtgever Hansa Luftbild moet in het kader van een nauwkeurige beheerkaart van geheel Nederland – inclusief alle waddeneilanden – beeldmateriaal verwerven. Dit doen zij middels een vliegtuig, waarmee ze een bepaalde route vliegen. Het ‘ingevlogen’ beeldmateriaal moet vervolgens wel de juiste aansluitingen hebben om de vereiste nauwkeurigheid te garanderen.

  • heel Nederland
  • voorjaar 2019
  • Hansa Luftbild
Verder lezen Sluiten

Paspunten inmeten

Wij leggen de basis voor het nauwkeurige én correct aaneengesloten beeldmateriaal door te werken met paspunten die gebaseerd zijn op XYZ-coördinaten. Veelal hebben wij natuurlijk punten ingemeten (zoals kolken of belijning), maar ook enkele onnatuurlijke paspunten (zoals vliegschijven) zijn gebruikt. Korte communicatie lijnen en meedenken met de opdrachtgever stonden bij dit project centraal: bij het omleggen van paspunten, wanneer deze op slecht bereikbare of lastige plekken waren aangegeven. Dit levert voordeel op voor de opdrachtgever.

Korte lijnen

Doordat onze werkwijze gericht is op korte lijnen en het verminderen van fouten, kunnen wij garanderen snel én nauwkeurig te werken. Met andere woorden, de efficiënte werkwijze heeft bijgedragen aan de correcte uitvoering van het project. Zo worden metingen direct de volgende dag volledig uitgewerkt en gebruiken wij een checklist voor een extra controle, op die manier kunnen we snel inspelen op eventuele fouten. Bovendien hebben wij een intern geautomatiseerde tool die verantwoordelijk is voor het meetrapport per dag. Dit zorgt voor foutloze data en een snelle oplevering.

Meer weten over onze expertise Data analyse en verwerking?

Meer weten over het inmeten van paspunten? Neem gerust contact op!

Gerko Tibbe

Gerko Tibbe

Projectleider Infra
Meer actueel
Alles zien