Expertises

Infra-Totaal

Wij bieden een compleet pakket van onze geodetische- en infrawerkzaamheden: dit noemen wij Infra-Totaal. Op die manier zorgen wij voor passend maatwerk voor ieder project.

Van het inwinnen van de huidige situatie, het realiseren van een nieuw (asfalt) ontwerp, het maatvoeren van wegen en kunstwerken tot het verwerken van de nieuwe situatie/gegevens.

Verder lezen Sluiten

Wat is Infra-Totaal?  

Infra-Totaal is een pakket dat wij aanbieden waarmee wij alle geodetische- en infra- werkzaamheden verzorgen voor een project. Dit pakket wordt voor elk project op maat gemaakt.

Met de komst van geïntegreerde contracten verschuiven veel voorbereidende werkzaamheden van de overheden naar aannemers. Zo maakt de aannemer bij een Design & Construct-contract zelf het ontwerp. En is de validatie van de ontwerpeisen de verantwoordelijkheid van de aannemers, plus het vastleggen hiervan.

Met het Infra-Totaalpakket biedt Geomaat voor elke fase van het project passende producten en oplossingen. De kracht hiervan ligt in het bundelen van de kennis en ervaring die we in huis hebben. Het Infra-Totaalpakket is allesomvattend en maken we voor elk project op maat. Nadat we de nul situatie meten, maken we een ontwerp. De projectleider, de werkvoorbereider en de maatvoerder zorgen voor de juiste maatvoering en controles. Alle uitgevoerde zaken toetsen wij direct en leggen wij vast in een As-built en in het opleverdossier van RWS. Het voordeel hiervan is dat de diensten op elkaar aansluiten en zorgen voor een efficiënte uitvoering van het gehele project.

Het Infra-Totaalpakket biedt onze klanten een brede keuze aan producten in elke projectfase. Zo kan iedereen voor de hele scope van een project – met tenderfase, voorbereiding, uitvoering, oplevering en beheer – uit dat totaalpakket een ‘menu’ samenstellen dat precies past bij het project.

Infra-Totaal referentieprojecten

Wij hebben veel ervaring met de maatvoering van wegen en het maken van asfaltontwerpen die aansluiten bij bestaande situaties. Ook hebben wij ervaring met tijdsintensieve asfaltprojecten zoals het maatvoeren van de A2. Geomaat is in staat om zonder verkeershinder grote wegen snel en nauwkeurig te scannen met de Streetmapper-IV. Onderstaande projecten zijn goede voorbeelden van Infra-Totaal projecten:

Geomaat als partner

Geomaat denkt als partner met de opdrachtgever mee. Dit leidt tot de beste resultaten. Wij gaan efficiënt om met personele inzet, sturen actief aan op de voortgang en automatiseren met onze ontwikkelde tools en software. Als we hieraan een goede voorbereiding koppelen, minimaliseren we knelpunten en komt niemand tijdens het project voor verrassingen te staan.

Innovaties

Naast het leveren van producten en diensten zijn wij constant bezig met innovaties, om zo het werk slimmer en sneller uit te voeren. Zo kunnen wij automatisch objecten, spoorvorming, verkanting, C5- en IRI-waarden in 3D-pointclouds detecteren.

Uit één meting met de Streetmapper-IV, genereren wij een 3D-pointcloud waaruit we vervolgens veel producten genereren. Met deze gegevens kunnen wij bijvoorbeeld 3D-modellen van de desbetreffende situatie maken.

Ook beschikken wij over de Robot Plotter, hiermee zetten we heel nauwkeurig de stuurlijnen en markeringen op het asfalt uit. Bovendien loopt er geen uitzetploeg tussen de machines wat de veiligheid alleen maar ten goede komt.

De gemaakte 3D-modellen zetten wij over in een freesmachine die uitgerust is met de juiste apparatuur. Hierdoor freest de frees heel nauwkeurig en (semi-)automatisch de juiste dikte. Dit is ook mogelijk voor kranen, zodat de juiste grondhoeveelheden ontgraven worden. Dit product noemen we machinebesturing.

Pluspunten

Het succes van het Infra-Totaalpakket is dat Geomaat alle kennis en kunde in huis heeft om de meest uiteenlopende geodetische producten te leveren. Dit levert meerdere voordelen op, te weten:

  • één partij voor alle geodetische producten
  • er is de mogelijkheid om zelf het Infra-Totaalpakket samen te stellen
  • éénmalig inwinnen, meervoudig gebruik
  • detachering van ervaren personeel op de project locatie
  • innovatieve oplossingen en tools
  • lagere project- en administratiekosten door synergie van de afdelingen

Door de combinatie van vakkennis, innovatie en flexibiliteit, is Geomaat een uitstekende partner voor alle geodetische vraagstukken binnen een (infra)project.

Marcel Kuipers

Marcel Kuipers

Commercial Manager

Infra-Totaal producten

Alle producten

Infra-Totaal projecten

Meer zien